Se „inverzesc” spitalele

De Alin Gherasim
1Comentariu
Se „inverzesc” spitalele
Consiliul Judeţean Arad va plăti peste 650.000 de lei pentru amenajarea de spaţii verzi la Spitalul Judeţean şi la noua secţie TBC.

ARAD. Încet-încet se finalizează lucrările de modernizare din cadrul Spitalului Judeţean Arad, dar şi noua clădire a secţiei TBC este aproape gata. Iar acum Consiliul Judeţean Arad (CJA) vrea să „înverzească” cele două spitale, să amenajeze spaţii verzi şi părculeţe cu alei pentru pacienţii care sunt internaţi în unităţile medicale. În acest sens, au fost comandate două studii care să scoată la iveală indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea spaţiilor respective. Primul studiu se referă la „Lucrări de arhitectură peisagistică a spaţiilor verzi în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad”. Potrivit calculelor, aici va fi investită suma de 186.823 de lei, din care aproape 150.000 de lei vor merge doar către construcţii şi montaj, doar 36.000 de lei urmând să coste materialele. În documentele CJA se specifică faptul că suprafaţa totală a zonei ce va fi amenajată este de 2.882 de metri pătraţi, dintre care 2.636 de metri pătraţi vor fi amenajaţi cu spaţii verzi. Alţi 246 de metri pătraţi vor fi alei pietonale pavate, urmând ca, pentru acest proiect, să fie achiziţionat un sistem de irigare şi 75 de arbori şi arbuşti ornamentali.

Mai scump la TBC

Al doilea proiect gândit de către cei de la CJA se referă la „Amenajare spații verzi la secția TBC din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, respectiv la clădirea nouă din Grădişte ce urmează să fie finalizată. Aici valoarea este mult mai mare, adică 482.169 de lei, dintre care peste 413.000 de lei reprezintă, din nou, construcţiile şi montajul. La noua secţie TBC este vorba despre amenajarea a 3.380 de metri pătraţi, dintre care 2.580 de metri pătraţi va fi zonă însămânţată, iar pe 800 de metri pătraţi vor fi montate rulouri de gazon. Şi aici va fi cumpărat un sistem de irigare. În schimb, vor fi achiziţionaţi aproape 1.000 de arbori şi arbuşti ornamentali. Teoretic, aceste lucrări vor demara de abia anul viitor, după finalizarea lucrărilor la noua clădire TBC.

Şase luni

Potrivit documentelor CJA, ambele lucrări vor trebui finalizate în termen de şase luni de la data semnării contractului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor