Se pregatesc de proteste

De Monica Ardelean
6Comentarii
Din nou, la protest FOTO:JA
Din nou, la protest FOTO:JA
Pentru sfârşitul lunii sindicaliştii din învăţământ anunţă începerea protestelor.

ARAD. Sindicaliştii din învăţământ anunţă pentru finele lunii (28, 29, 30 octombrie )mişcări de protest. Nu la Arad ci la Bucureşti, acolo unde se iau toate deciziile. Anunţul a fost făcut de liderul SDÎ Arad, Dănuţ Ieneşescu, care a participat la şedinţa Colegiului Național al Liderilor al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învățământ. Pe plan local, profesorii vor intra în grevă japoneză în acele zile şi vor purta banderola albă.

Revendicări

Ceea ce vor să obţină sindicaliştii sunt revendicările pe care le prezintă fiecărui Guvern, dar deocamdată nici unul nu a ţinut cont serios de ele: alocarea a minimum 6% din P.I.B. pentru educație, reintroducerea normei de predare de 16 ore pe săptămână pentru personalul didactic care are peste 25 de ani vechime în învățământ si gradul didactic I, decontarea cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice să se facă de la bugetul de stat, prin MEN, reintroducerea sporului de doctorat; acordarea gradației de merit și pentru personalul didactic auxiliar; adoptarea unei legi de salarizare, prin care salariile profesorilor debutanți să crească cu 50 %, iar raportul dintre salariul de bază maxim al funcției didactice și cel minim să fie de 2: 1; majorarea salariilor personalului nedidactic. În cazul în care aceste acțiuni sindicale nu vor avea ecoul scontat, Colegiul Național al Liderilor FSLI se va întruni din nou și va decide ce alte forme de protest se vor impune.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor