Şedinţă fără consilierii judeţeni de la PSD

De Alin Gherasim
1Comentariu
Şedinţă fără consilierii judeţeni de la PSD
Consilierii judeţeni din grupul PSD-ALDE nici măcar nu s-au prezentat la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Arad.

După ce, la o şedinţă, au fost prezenţi, dar s-au abţinut de la vot, după ce, la altă şedinţă, au părăsit sala, acum consilierii judeţeni ai PSD şi ALDE nici măcar nu au binevoit să se prezinte la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Arad, care a avut loc joi, 25 aprilie. Numai că, prin absenţa lor totală, pesediştii nu îşi fac datoria pentru care au fost votaţi şi trimişi în Consiliul Judeţean, nu îşi respectă nici măcar alegătorii care i-au ales pentru a fi prezenţi la şedinţe şi pentru a vota pentru dezvoltarea judeţului. Preşedintele CJA, Iustin Cionca, a aşteptat aproximativ zece minute după ora 13:00, când era programată şedinţa. Şi asta pentru că scaunele aleşilor PSD-ALDE erau goale. Aşteptarea a fost în zadar: consilierii nu au mai apărut. În această situaţie, şedinţa a pornit fără ei. Din păcate, cinci proiecte de pe ordinea de zi, care aveau nevoie de votul a două treimi dintre aleşi, nu au trecut la vot. Iar proiectele vizează subiecte dintre cele mai sensibile. „Unul dintre proiecte se referă la o bucată de teren pe care Municipiul Arad doreşte să ne-o ofere gratuit, pentru a ridica un spital matern nou în curtea Spitalului Judeţean. Un alt proiect de hotărâre se referă la preluarea sitului arheologic de la Frumuşeni, respectiv Mănăstirea Bizere”, a spus Cionca. „Am identificat o linie de finanţare cu fonduri europene nerambursabile pentru a depune un proiect de conservare a sitului arheologic, dar trebuie ca Bizere să treacă în administrarea noastră. Sunt consternat, pentru că în comisii consilierii PSD au fost de acord cu acest proiect de hotărâre. Iar acum nici măcar nu s-au prezentat la şedinţă”, a spus şi Constantin Inel, directorul Complexului Muzeal Arad. „Din păcate, proiecte foarte importante sunt întârziate. Consilierii din grupul PSD-ALDE ne pun piedici şi nu ne lasă să ne facem treaba”, a concluzionat Cionca.

Fără un proiect

Reprezentanţii PSD-ALDE nu au vrut să comenteze motivele pentru care au lipsit de la şedinţă, dar au trimis un comunicat de presă în care spun că supărarea lor ar fi plecat de la faptul că un proiect de hotărâre iniţiat de ei nu a fost introdus pe ordinea de zi. „În condiţiile în care noi am elaborat un proiect de hotărâre ce vizează sistemul de sănătate din judeţul Arad, considerăm că cei din conducerea Consiliului Judeţean nu au dreptul să bareze introducerea acestuia pe ordinea de zi a şedinţei CJA”, au transmis cei de la PSD-ALDE.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor