Şedinţă festivă şi distincţii pentru personalităţi arădene

De Alin Gherasim
3Comentarii
Sedință festivă la Primărie FOTO: A. Gherasim
Sedință festivă la Primărie FOTO: A. Gherasim
Sala Ferdinand din incinta Palatului Administrativ a găzduit sâmbătă o şedinţă festivă convocată cu ocazia Zilelor Aradului.

Punctele de pe ordinea de zi, adoptate toate în unanimitate, s-au referit la acordarea unor titluri şi distincţii pentru oameni care promovează oraşul nostru. Primarul Gheorghe Falcă a deschis şedinţa cu un discurs referitor la frumuseţea oraşului nostru şi la lupta pe care Aradul o duce pentru a primi titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, după care, împreună cu viceprimarul Levente Bognar, i-a premiat pe cei care au dus numele oraşului nostru în ţară şi peste hotare. Fostul boxer Mihai Leu a primit titlul Pro Urbe pentru contribuţia deosebită la promovarea imaginii municipiului Arad prin includerea acestuia în competiţii sportive de nivel internaţional, adică pentru implicarea lui Leu în organizarea Raliului Aradului. În ceea ce priveşte titlurile de excelenţă, acestea au fost primit de Carmen Lidia Vidu şi Attila Harsanyi în domeniul artei dramatice, Dorin Frandeş în domeniul muzicii clasice, Lucian Teofil Boar şi Leonard Iorga în domeniul muzicii uşoare, Andrei Marius Gag în domeniul sportiv, Tunde Horvath în domeniul educaţiei, Geza Balla pentru promovarea în ţară şi străinătate a produselor viti-vinicole din Podgoria Aradului, Paula Herlo pentru performanţe de excepţie în domeniul jurnalismului şi Sabin Chintoan pentru responsabilitate civică. Cel mai emoţionant moment al şedinţei a fost, de departe, surpriza pe care organizatorii i-au pregătit-o lui Tunde Horvath. Aceasta a fost profesoară de muzică zeci de ani, lucrând cu sute de copii. Unul dintre elevii ei, Melinda Duffner, a făcut carieră din muzică, ajungând să cânte în Corul Filarmonicii din Cluj-Napoca. Aceasta a fost invitată de organizatori pentru a o surprinde pe Tunde Horvath şi a cântat o melodie pentru fosta ei profesoară.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor