Şedinţă fulger la CLM Arad

De Diana Dutu
3Comentarii
Şedinţă fulger la CLM Arad
Cele două proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de vineri au fost aprobate cu 12 voturi „pentru” şi opt abţineri.

Deși a fost scurtă, cu doar două proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, şedinţa CLM de vineri a adus o veste bună pentru CET (şi, implicit, pentru arădenii dependenţi de CET), consilierii aprobând alocarea a şase milioane de lei „pentru acoperirea parţială a pierderilor induse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat şi neacceptate în preţ/tarif, conform art.5.2 din Ordonanţa Guvernului nr. 36/2006 cu modificările şi completările ulterioare, înregistrate de operatorul de termoficare SC CET Hidrocarburi SA Arad”.

Contre

Dar până la momentul votului, am avut parte de câteva contre în extraordinara CLM de vineri. Tonul a fost dat de consilierul Marin Lupaș încă din startul şedinţei. Alesul PSD a intervenit pentru a întreba „de ce nu e pus pe ordinea de zi proiect legat de Filarmonică”. A urmat un schimb de replici între preşedintele de şedinţă, Sergiu Bîlcea, şi Marin Lupaş, primul explicând că acest subiect putea fi abordat în cadrul Comisiei de Cultură, că întrebarea a mai fost adresată şi în şedinţa anterioară şi a primit un răspuns şi că luări de poziţie sunt admise doar în şedinţe ordinare, nu şi în extraordinare. „E un punct foarte important pe care îl trataţi cu superficialitate toţi” – a punctat Marin Lupaş. După ce a sărit în apărarea sa şi consilierul Ionel Ciupe, în discuţie a intervenit viceprimarul Bognar Levente care a propus ca, după încheierea extraordinarei CLM, să se întrunească într-o scurtă şedinţă membrii Comisiei de Cultură şi secretarul Lilioara Stepănescu pentru a discuta despre situaţia de la Filarmonica de Stat din Arad. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Proiecte aprobate

După ce lucrurile s-au liniştit, s-a trecut la vot. Cu 12 „pentru” şi 8 abţineri, cele două proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi au fost aprobate de consilieri. E vorba de un proiect referitor la modificarea Hotărârii CLM privind repartizarea excedentului bugetar al Municipiului Arad şi de proiectul privind rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al Municipiului Arad pentru anul 2016.

Desigur, Marin Lupaş a avut ceva de spus şi aici, dat fiind că era vorba de alocarea a şase milioane de lei pentru CET. „De ce şase, şi nu 10, 15 sau 20 de milioane? Că am înţeles că era nevoie de nouă milioane pentru a nu fi blocate conturile CET Hidrocarburi… Şi de unde au fost luaţi aceşti bani?” – au fost curiozităţile consilierului.

Le-a răspuns Claudia Grozavu, director economic în cadrul Primăriei: „Şase milioane este suma maximă ce a fost posibil de distribuit din bugetul general cu această destinaţie, la acest moment. În rezerva bugetară şi în excedentul bugetar sunt rezervate fonduri pentru derularea proiectului româno-elveţian, în urma aprobării documentaţiei tehnico-economice şi pentru transferul cu plată al patrimoniului CET Hidrocarburi, în urma procesului de evaluare ce se va desfăşura pe parcursul anului 2016.”

Taguri: , , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor