Sedintele Judetului, transmise in direct

De Alin Gherasim
Şedinţele, transmise pe internet FOTO: A.G.
Şedinţele, transmise pe internet FOTO: A.G.
Site-ul de internet al CJA va fi îmbunătăţit, iar şedinţele vor fi transmise în direct.

ARAD. Consiliul Judeţean Arad (CJA) anunţă că vrea să îşi îmbunătăţească site-ul de internet şi să se alinieze cu tehnica din ziua de azi. Potrivit celor de la CJA, actualul site a fost creat în 2005 şi de atunci nu a mai suferit nicio modificare. „Este nevoie de o reproiectare a designului şi introducerea de noi funcţionalităţi”, a spus Mihaela Ozarchievici, purtătorul de cuvânt al CJA. Practic, site-ul ar urma să se modifice în întregime. Însă întreg conţinutul actual al paginii de internet va fi transferat pe noul site.

Toate datele, toate informaţiile, toate formularele vor ajunge pe noua pagină şi vor fi mai la îndemâna cetăţeanului decât până acum. Una dintre modificările cele mai importante se referă la şedinţele CJA. Acestea vor fi transmise în timp real pe site, toate luările de cuvânt, dar şi voturile consilierilor judeţeni putând fi urmărite în direct de către oricare cetăţean interesat de deciziile luate în plen. „Nu doar şedinţele, ci orice evenimente care vor avea loc în sala mare a CJA vor putea fi transmise în timp real. Aici vorbim despre evenimente importante, despre vizite ale unor ambasadori sau altor personalităţi”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al CJA.

Funcţii noi

Nu doar transmiterea şedinţelor în timp real va fi o noutate a noului site. Cei de la CJA spun că vor apărea mult mai multe funcţii adresate locuitorilor judeţului Arad, funcţii gândite să uşureze accesul cetăţenilor la informaţii. „A fost gândit şi un program de audienţă online. Oamenii ne pot pune întrebări, iar noi le putem răspunde la nelămuriri”, a anunţat Mihaela Ozarchievici. Mai mult, cei interesaţi se vor putea abona la newsletter-ul CJA. Mai precis, oamenii îşi vor putea înscrie adresele de e-mail în baza de date a consiliului, iar, în momentul în care apar informaţii noi, cei care s-au abonat la newsletter vor primi o înştiinţare. Totodată, noul site va putea fi accesat atât de pe computere, cât şi de pe telefoane mobile inteligente sau tablete. Spre deosebire de actualul site, care poate fi accesat numai de pe computere.

La transparenţă

Pentru ca procedura de îmbunătăţire a site-ului să fie accesibilă cât mai multor agenţi economici interesaţi, CJA a pus la transparenţă caietul de sarcini în care specifică exact specificaţiile tehnice dorite. Pe adresa consiliului au venit deja mai multe oferte, însă depunerea de oferte va continua şi în perioada următoare.

„Este nevoie de o reproiectare a designului şi introducerea de noi funcţionalităţi” Mihaela Ozarchievici0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !