Semafor în intersecţia morţii

De Alin Gherasim
10Comentarii
Intersecţia care va fi semaforizată FOTO: JA
Intersecţia care va fi semaforizată FOTO: JA
Intersecţia dintre străzile Ovidiu şi Poetului, cunoscută sub denumirea de intersecţia de la BAT, va fi semaforizată.

Zeci de accidente cu zeci de persoane rănite şi multe decedate au avut loc în „intersecţia morţii” de pe centura Aradului. Este vorba despre răscrucea de la străzile Poetului şi Ovidiu, intersecţia cunoscută popular sub denumirea de BAT, de la vechea benzinărie ce funcţiona acolo. Acum Primăria Arad vrea să ia măsuri şi anunţă că în viitoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal un proiect de hotărâre se va referi exact la locul cu pricina. Administraţia locală vrea să semaforizeze intersecţia, iar în acest sens a fost comandat un studiu de fezabilitate. Exact rezultatele acestui studiu vor fi supuse votului aleşilor locali. „Necesitatea investiţiei derivă din importanţa creşterii fluenţei, siguranţei circulaţiei şi confortului participanţilor la trafic. În acest moment, circulaţia este reglementată/dirijată prin marcaje orizontale, respectiv prin indicatoare de circulaţie. Prin tema de proiectare s-a dorit studierea posibilităţii implementării unui sistem de semaforizare care să reglemeteze circulaţia la intersecţia străzilor Poetului şi Ovidiu. Din acest motiv, ţinând cont de necesitatea dirijării prin semaforizare a intersecţiei, a fost întocmit studiul de fezabilitate a lucrărilor de intervenţie”, se arată în documentele Primăriei.

Una din cinci

Intersecţia de la BAT este una dintre cele cinci intersecţii periculoase din Arad pe care municipalitatea vrea să le semaforizeze, sperând că, astfel, numărul accidentelor va scădea. Pe lista Primăriei se află, pe lângă răscrucea de la BAT, şi intersecţia străzilor Conduraşilor şi Andrei Şaguna, locul în care au fost înregistrate cele mai multe evenimente rutiere în ultimul an. O altă intersecţie care va fi dirijată cu semafoare electrice va fi cea dintre străzile Crişan şi Tudor Vladimirescu, la colţul în care se află secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Arad. A patra intersecţie care va fi dirijată cu semafoare este în Confecţii, la întâlnirea străzilor Cocorilor şi Abatorului. Această intersecţie se află foarte aproape de curba aflată pe Mureşel, iar şoferii care ies de pe Abatorului nu au vizibilitate în partea dreaptă, spre Cocorilor, din cauza curbei respective. În sfârşit, a cincea intersecţie ce va fi semaforizată este cea dintre Calea Zimandului şi strada Ludwig Roth. Aici nu se pune neapărat problema de periculozitate, ci de faptul că, în viitorul apropiat, va deveni funcţional noul spital TBC aflat pe Ludwig Roth. Aşa că este nevoie de semafoare pentru asigurarea accesului spre unitatea medicală.

Termene prea strânse

Municipalitatea a anunţat că semaforizarea în cele cinci intersecţii va fi finalizată cândva până la finele acestui an. Dar termenele sunt tot mai strânse şi este greu de crezut că investiţiile vor fi gata în 2015.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor