Semnatura pentru doua scoli

De Simona Butaru
1Comentariu
Semnatura pentru doua scoli
Contracte pentru fonduri nerambursabile destinate unităţilor de învăţământ. Aproape 2.000 de elevi vor avea condiţii mai bune.

ARAD. Moment important luni, pentru două unităţi de învăţământ din Arad, precum şi pentru beneficiarii direcţi – elevii şi caderele didactice -, după ce în Sala Regele Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad a avut loc semnarea contractelor de finanţare pentru proiectele „Reabilitare și extindere sală de sport la școala generală nr. 5 Arad” și „Reparație generală și modernizarea Liceului Mihai Viteazul, clădire cu clasele IX – XII în orașul Ineu, județul Arad”.
Importante fonduri nerambursabile vor duce la condiţii mai bune pentru aproape 2.000 de elevi. Finanțarea nerambursabilă pentru ambele proiecte se acordă în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale” și a domeniului major de intervenție 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR).
Evenimentul a avut loc în prezenţa primarului municipiului, Gheorghe Falcă, a directorului Şcolii gimnaziale nr.5, Maria Paşcalău, a primarului oraşului Ineu, Călin Abrudan, şi lui Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.
Maria Paşcalău a precizat că semnarea contractului de finanţare înseamnă atingerea unuia dintre obiectivele sale şi că a primit sprijin, în demersul său, de la autorităţile locale. A subliniat că elevii erau nevoiţi să desfăşoare orele de educaţie fizică în condiţii „nepotrivite” – una în sala de sport şi una în sala de clasă, iar această investiţie va schimba situaţia.

La standarde

„Cele două proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanțare vizează reabilitarea clădirilor în care își desfășoară activitățile instituțiile de învățământ, precum și adaptarea acestora la standarde europene prin creșterea gradului de siguranță. Astfel, la Școala Generală nr. 5 din Arad se vor realiza lucrări de reabilitare a unității de învățământ primar și gimnazial, iar în urma extinderii pe verticală a sălii de sport existente se vor realiza 2 noi săli de sport și 3 ateliere de creație. La Liceul Mihai Viteazul din Ineu – clădirea cu clasele IX – XII, 28 de săli de clasă vor beneficia de măsuri de reabilitare”, se precizează în documentanţia pusă la dispoziţie de ADR Vest.
Implementarea acestora se va face pe parcursul a 14 luni pentru Școala Generală nr. 5 din Arad, și pe parcursul a 8 luni pentru Liceul Mihai Viteazul – clădirea cu clasele IX – XII din Ineu.

1.894 de elevi

Ca urmare a implementării acestor proiecte, se estimează că un număr de 1.894 de elevi vor beneficia de rezultatele obținute.
Proiectul Municipiului Arad și al Școlii Gimnaziale nr. 5 “Reabilitare și extindere sală de sport la școala generală nr. 5 Arad” are o valoare totală de 1.510.249,75 lei și o valoare a finanțării nerambursabile de 1.166.774,26 lei.
Proiectul Orașului Ineu „Reparație generală și modernizarea Liceului Mihai Viteazul, clădire cu clasele IX – XII în orașul Ineu, județul Arad” are o valoare totală de 655.539,59 lei și o valoare a finanțării nerambursabile de 595.659,48 lei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor