Sentinţă pe crima de la Şepreuş

De Ioana Costas
1Comentariu
Condamnaţi la închisoare pentru crima de la Şepreuş
Condamnaţi la închisoare pentru crima de la Şepreuş
La sfârşitul lunii noiembrie 2013, în comuna Şepreuş, o femeie de 78 de ani a fost găsită moartă. Verdict: crimă! Criminalii şi-au primit ieri pedeapsa.

Cadavrul unei femeii a fost găsit în propria-i casă din Şepreuş la sfârşitul lunii noiembrie 2013. Femeia fusese lovită cu un par în cap, iar autorii au fugit după ce au întors casa victimei pe dos în căutarea lor după bani. Credeau că bătrâna are bani puşi deoparte. Au găsit 100 de lei. Şi au plecat. Deşi procurorii şi criminaliştii au împânzit zona, autorii n-au fost de găsit. Asta până când, în decembrie 2014, oamenii legii au reţinut doi tineri, acuzaţi că ar fi tâlhărit în vara anului 2014 o femeie în vârstă de 77 de ani din oraşul Chişineu Criş, furându-i… 100 de lei. Anchetatorii i-au dovedit pe cei doi, care la data comiterii faptei de la Şepreuş aveau 15, respectiv 20 de ani. Aceştia i-au condus pe oamenii legii la locul faptei, la Şepreuş, şi au reconstituit crima, arătându-le pas cu pas ce au făcut. Au fost arestaţi, cercetaţi, judecaţi, iar ieri, 12 noiembrie, au primit sentinţa.

Sentinţa

Unul dintre ei a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar celălalt la 5 ani. „Condamnă pe inculpatul Tinka Attila, arestat în altă cauză în Penitenciarul Arad la 10 (zece) ani închisoare pentru infracţiunea de tâlhărie calificată urmată de moartea victimei. Aplică inculpatului Tinka Attila pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b, d Cod penal, pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii. Dispune faţă de inculpatul minor Kolompar Levente, aplicarea măsurii educative privative de libertate, respectiv a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 5 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată urmată de moartea victimei. Dispune executarea măsurii educative într-un penitenciar. Dispune ca prezenta măsură educativă aplicată inculpatului Kolompar Levente să fie măsura educativă a internării într-un centru de detenţie cu executarea în penitenciar pe o perioadă de 5 ani”.
În ceea ce priveşte despăgubirile civile acordate urmaşilor femeii decedate, Tribunalul Arad „admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Iuraş Francisc şi în consecinţă: În temeiul dispoziţiilor art. 1349, art. 1357 alin.1, art. 1381 şi art.1386 Cod civil obligă inculpaţii în solidar să plătească părţii civile Iuraş Francisc suma de 100 lei cu titlu de despăgubiri civile”. Inculpaţii au drept de apel în 10 zile de la comunicare.
De asemenea, instanţa a hotărât să-i oblige pe cei doi inculpaţi la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor