Sfaturile lui Reli. Întâmpină primăvara cu o ținută de vedetă!

De Aurelia Gabor
Reactualizat la:
Sfaturile lui Reli. Întâmpină primăvara cu o ținută de vedetă!
© Aurelia Gabor
Nestatornică și nehotărâtă între soare și frig, vestitoarea primăverii, cea care pornește circuitele clorofilei dăruindu-ne forțe noi și soare proaspăt: MARTIE!

Viața pulsează în jurul nostru, apare iarba, mugurii pe ramuri și bobocii de floare încântă simțurile. Sufletul se deschide, prindem aripi, zâmbim fără motiv, devenim iarăși copii. Suntem în postul Paștelui, sărbătoare ce aduce înnoire și inviere fizică și spirituală, cumpătare, bunătate sufletească, purificarea corpului ce iese obosit din iarna sărbătorilor și a exceselor culinare. Schimbăm alimentația oferind organismului fructe și legume pline de vigoare și energie. Profităm și de soare, deși este destul de zgârcit și cu dinți, bucurându-ne de lumina lui aducătoare de noi începuturi. Ieșim la plimbare în parc sau pe malul unei ape, departe de zonele poluate, alungând tristețea și oboseala iernii ce se duce. Alungăm astfel și kilogramele acumulate peste iarnă, respirăm prin toți porii aerul de primăvară ce imprimă liniște și destindere. Martie poartă nume de războinic înrudit cu Marte, cel mai arțăgos dintre zeii Olimpului. Dăruim și primim mărțișoare împletite în alb și roșu semn al victoriei primăverii asupra iernii, al războiului și a păcii încheiate între anotimpuri. Ne spălăm sufletul în ultima zăpadă, păstrând albul ei strălucitor ce ne ferește de toate relele din lume! Laolaltă oameni, păsări, animale și flori ne bucurăm de soare, aer curat, libertate de mișcare. Cu toate că iarna a încercat în ultimele zile să-și recâștige teritoriul pierdut, luna martie înscăunează cu

adevărat primăvara, bucuria, speranța. Este momentul să ne trezim la viață având grijă mare de tot ce facem pentru noi. Soarele este indispensabil și bun, dar cu măsură; este responsabil de îmbătrânirea prematură a pielii. Profităm de el fără a abuza, folosind produse cu factor de protecție. Somnul este momentul unic de regenerare a organismului iar lipsa lui se citește imediat pe fața încercănată, palidă, cu expresie de om abătut. Continuăm activitatea sportivă, indiferent de forma ei, protejând coloana vertebrală, evitând blocajele, păstrăm suplețea și elasticitatea mișcării renunțând la sporturile violente. Musculatura are tendința să se atrofieze dacă nu o punem la lucru, pierdem robustețea și aspectul tonic. Atenție la regimurile de slăbit, ele determină mari lipsuri alimentare punând în pericol sănătatea; cereți mereu sfatul specialiștilor, doar ei sunt în măsură să vă îndrume prin desișul de informații ce le avem la îndemână. Atenție la postură, îndreptați-vă spatele, umerii trași înapoi și coborâți, abdomenul „supt”, fesierii încordați, capul sus; imediat „creștem” câțiva centimetri, ștergem vreo cinci-zece ani din vârstă și întâmpinăm primăvara cu o ținută de vedetă!

Este momentul să ne trezim la viață având grijă de tot ce facem pentru noi”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !