Simulare de inundaţii în zona Bârzava-Păuliş

De Diana Dutu
Simulare de inundaţii în zona Bârzava-Păuliş
Exerciţiul organizat de Administraţia Bazinală de Apă Mureş se va desfăşura în zilele de 23 şi 24 iunie.

„Atenţie! Acesta este un exerciţiu de simulare. Datele nu corespund realităţii.” Acesta este mesajul de avertizare ce va fi difuzat în timpul exerciţiului de simulare a producerii de inundaţii organizat de Administraţia Bazinală de Apă Mureş (ABAM) în judeţul Arad. Acţiunea se va desfăşura marţi şi miercuri, 23-24 iunie 2015, pe râul Mureş, tronsonul Bârzava–Păuliş. În fapt, „se va simula producerea de inundaţii şi accidente la construcţii hidrotehnice, în vederea verificării modului de funcţionare a fluxului informaţional meteorologic şi hidrologic de avertizare – alarmare a populaţiei” – se arată într-un comunicat de presă al ABAM.

Ce se verifică?

În cadrul exerciţiilor de simulare se vor verifica: *modul în care administraţia publică locală cunoaşte procedurile elaborate pentru managementul riscului la inundaţii; *modul de conlucrare a structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii: Admistraţia Naţională de Meteorologie – Centrele Meteorologice Regionale, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Administraţia Naţională „Apele Române”, Administraţiile Bazinale de Apă şi Sistemele de Gospodărire a Apelor, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – filiala judeţeană, S.C. Hidroelectrica S.A., societăţi piscicole şi alţi deţinători de acumulări mici, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă judeţean – Centrul Operaţional, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !