Şiria va avea şosea de centură

De Alin Gherasim
4Comentarii
Şiria va avea şosea de centură
Consiliul Judeţean Arad ar vrea să includă şi centura Şiriei în proiectul de modernizare a drumului Arad-Şiria-Pâncota-Buteni.

Uniunea Europeană ne dă bani pentru modernizarea drumului judeţean Arad-Şiria-Pâncota-Buteni. Sau, cel puţin, asta speră cei de la Consiliul Judeţean Arad. Pentru că, altfel, acel drum nu va fi modernizat în veci pe fonduri proprii. Aşadar, revenind, să fim optimişti şi să sperăm că Uniunea Europeană ne va da bani. Cei de la Consiliul Judeţean Arad vor să introducă o nouă lucrare pe acest proiect, o lucrare binevenită, o idee care a încolţit în administraţia locală din Şiria de câţiva ani: o şoseauă de centură care să scoată tot traficul greu din comună. Primarul Valentin Bot şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a realiza o centură. Dar de fiecare dată a fost adusă în discuţie problema fondurilor. Pentru că o şosea nou-nouţă, făcută de la zero, costă destul de mult. Poate prea mult pentru bugetul unei comune, chiar dacă este ea comuna Şiria. Aşa că a căutat tot felul de variante şi, într-un final, se pare că a găsit-o pe cea mai bună: realizarea centurii pe bani europeni. Drumul Arad-Şiria-Pâncota-Buteni este gândit de anul trecut şi tot de atunci s-a decis că se va încerca modernizarea lui pe fonduri europene. Acesta a fost momentul propice pentru ca centura Şiriei să fie introdusă în acest proiect şi să devină realitate. CJA şi primăria Şiria au parcurs deja stadiul discuţiilor şi acum trec la fapte. Consiliul Judeţean va prelua o serie de parcele de teren de la consiliul local Şiria, parcele pe care urmează să treacă noua centură. Aceasta va începe înainte de intrarea în Şiria, în imediata vecinătate a aerodromului de acolo, şi va ieşi spre satul Mâsca. Odată trecute parcelele respective în administrarea Consiliului Judeţean, cei de aici vor putea întocmi documentaţiile necesare pentru introducerea centurii Şiriei în proiectul modernizării drumului Arad-Şiria-Pâncota-Buteni.

Taguri: , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor