Şpăgara Boloş este liberă. A făcut trei luni de puşcărie din sentinţa de şapte ani

De Alin Gherasim
44Comentarii
Şpăgara Boloş este liberă. A făcut trei luni de puşcărie din sentinţa de şapte ani
© Eliberată din închisoare
Cu toate că a executat doar trei luni de închisoare din pedeapsa de şapte ani, fosta judecătoare de la Ineu a fost liberată condiţionat.

Poate că pare incredibil, dar Floriţă Boloş, fosta judecătoare din Ineu, cunoscută în toată ţara pentru şpăgile pe care le încasa, a fost liberată condiţionat. Asta chiar dacă a stat după gratii numai trei luni de zile din condamnarea de şapte ani (?!) pe care a primit-o în data de 31 octombrie 2017. La numai două săptămâni distanţă de la momentul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o definitiv la şapte ani de închisoare, Boloş a cerut Judecătoriei Arad liberarea condiţionată. Primul termen a fost stabilit pentru 15 noiembrie 2017, dar judecata a fost amânată pentru data de 22 noiembrie. Fără a sta prea mult pe gânduri, judecătorii de aici au stabilit că se „respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petenta Boloş Floriţa, în prezent aflată în executarea pedepsei în Penitenciarul Arad, şi dispune rediscutarea situaţiei petentei după data de 1 mai 2018”. Doar că sentinţa nu a fost definitivă, ea putând fi contestată la Tribunalul Arad. Lucru pe care Boloş l-a şi făcut.

Primul termen stabilit pentru judecarea contestaţiei a fost 9 ianuarie. La fel ca şi Judecătoria, şi Tribunalul a decis să amâne judecarea pentru efectuarea unei adrese către Penitenciarul Arad în vederea depunerii unor date privind conduita persoanei condamnate şi caracterizarea acesteia pe parcursul executării pedepsei.

Oare cât de multe informaţii a putut primi judecătorul de caz după ce Boloş a stat numai trei luni la puşcărie? Se pare că destule. Asta dacă ne luăm după decizia instanţei superioare din Arad. Pentru că, în 17 ianuarie, Tribunalul a decis: „admite contestaţia formulată de petenta-condamnată Boloş Floriţa, deţinută în Penitenciarul Arad, împotriva sentinţei penale nr. 2354 din 22.11.2017, pronunţată de Judecătoria Arad, pe care o desfiinţează şi, rejudecând: admite cererea petentei Boloş Floriţa şi dispune liberarea condiţionată a condamnatei din executarea pedepsei de 7 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 560/PI din 20.12.2016 a Curţii de Apel Timişoara rămasă definitivă şi modificată prin decizia penală nr. 372/A din data de 31.10.2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Definitivă”. Aşadar, cu toate că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o la şapte ani de închisoare, după trei luni de puşcărie judecătoarea şpăgară este liberă ca pasărea cerului. Şi, mai important decât atât, decizia Tribunalului Arad este definitivă, nu mai poate fi atacată. Am încercat să aflăm care au fost motivele care au stat la baza sentinţei Tribunalului Arad, dar, pentru moment, nu le putem expune. Şi asta pentru că motivarea sentinţei va fi redactată în perioada următoare de către judecătorul care a luat această decizie. Teoretic, în aproximativ 30 de zile vom afla câte lucruri bune a făcut Boloş în penitenciar pentru a putea fi eliberată după numai trei luni de zile.

Afaceri cu terenuri

Floriţă Boloş a devenit cunoscută la nivel naţional după ce, în anul 2013, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea o mită de 12.000 de lei. Anterior, aceasta a mai luat 5.500 de euro de la anchetatori sub acoperire. Banii au fost primiţi pentru ca Boloş să emită sentinţe favorabile celor care plăteau. În 2014 aceasta a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare. Ulterior, în anul 2016, fosta judecătoare de la Judecătoria Ineu a fost trimisă în judecată într-un alt dosar, de această dată pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, fals material şi instigare la fals. Practic, prin sentinţe ilegale, Boloş a schimbat „din pix” proprietarii a aproximativ 470 de hectare de teren agricol. Procurorii DNA au „săpat” prin sentinţele Judecătoriei Ineu şi au descoperit neregulile. În 31 octombrie 2017, Boloş a fost condamnată definitiv la şapte ani de închisoare. Numai că, din aceşti şapte ani, a executat doar… trei luni.44Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor