aradon.ro Web analytics

Şpăgara Boloş este liberă. A făcut trei luni de puşcărie din sentinţa de şapte ani

Şpăgara Boloş este liberă. A făcut trei luni de puşcărie din sentinţa de şapte ani

<p>Eliberată din închisoare</p>
Cu toate că a executat doar trei luni de închisoare din pedeapsa de şapte ani, fosta judecătoare de la Ineu a fost liberată condiţionat.
Scris de Alin Gherasim - Cu toate că a executat doar trei luni de închisoare din pedeapsa de şapte ani, fosta judecătoare de la Ineu a fost liberată condiţionat.

Poate că pare incredibil, dar Floriţă Boloş, fosta judecătoare din Ineu, cunoscută în toată ţara pentru şpăgile pe care le încasa, a fost liberată condiţionat. Asta chiar dacă a stat după gratii numai trei luni de zile din condamnarea de şapte ani (?!) pe care a primit-o în data de 31 octombrie 2017. La numai două săptămâni distanţă de la momentul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o definitiv la şapte ani de închisoare, Boloş a cerut Judecătoriei Arad liberarea condiţionată. Primul termen a fost stabilit pentru 15 noiembrie 2017, dar judecata a fost amânată pentru data de 22 noiembrie. Fără a sta prea mult pe gânduri, judecătorii de aici au stabilit că se „respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petenta Boloş Floriţa, în prezent aflată în executarea pedepsei în Penitenciarul Arad, şi dispune rediscutarea situaţiei petentei după data de 1 mai 2018”. Doar că sentinţa nu a fost definitivă, ea putând fi contestată la Tribunalul Arad. Lucru pe care Boloş l-a şi făcut.

Primul termen stabilit pentru judecarea contestaţiei a fost 9 ianuarie. La fel ca şi Judecătoria, şi Tribunalul a decis să amâne judecarea pentru efectuarea unei adrese către Penitenciarul Arad în vederea depunerii unor date privind conduita persoanei condamnate şi caracterizarea acesteia pe parcursul executării pedepsei.

Oare cât de multe informaţii a putut primi judecătorul de caz după ce Boloş a stat numai trei luni la puşcărie? Se pare că destule. Asta dacă ne luăm după decizia instanţei superioare din Arad. Pentru că, în 17 ianuarie, Tribunalul a decis: „admite contestaţia formulată de petenta-condamnată Boloş Floriţa, deţinută în Penitenciarul Arad, împotriva sentinţei penale nr. 2354 din 22.11.2017, pronunţată de Judecătoria Arad, pe care o desfiinţează şi, rejudecând: admite cererea petentei Boloş Floriţa şi dispune liberarea condiţionată a condamnatei din executarea pedepsei de 7 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 560/PI din 20.12.2016 a Curţii de Apel Timişoara rămasă definitivă şi modificată prin decizia penală nr. 372/A din data de 31.10.2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Definitivă”. Aşadar, cu toate că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o la şapte ani de închisoare, după trei luni de puşcărie judecătoarea şpăgară este liberă ca pasărea cerului. Şi, mai important decât atât, decizia Tribunalului Arad este definitivă, nu mai poate fi atacată. Am încercat să aflăm care au fost motivele care au stat la baza sentinţei Tribunalului Arad, dar, pentru moment, nu le putem expune. Şi asta pentru că motivarea sentinţei va fi redactată în perioada următoare de către judecătorul care a luat această decizie. Teoretic, în aproximativ 30 de zile vom afla câte lucruri bune a făcut Boloş în penitenciar pentru a putea fi eliberată după numai trei luni de zile.

Afaceri cu terenuri

Floriţă Boloş a devenit cunoscută la nivel naţional după ce, în anul 2013, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea o mită de 12.000 de lei. Anterior, aceasta a mai luat 5.500 de euro de la anchetatori sub acoperire. Banii au fost primiţi pentru ca Boloş să emită sentinţe favorabile celor care plăteau. În 2014 aceasta a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare. Ulterior, în anul 2016, fosta judecătoare de la Judecătoria Ineu a fost trimisă în judecată într-un alt dosar, de această dată pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, fals material şi instigare la fals. Practic, prin sentinţe ilegale, Boloş a schimbat „din pix” proprietarii a aproximativ 470 de hectare de teren agricol. Procurorii DNA au „săpat” prin sentinţele Judecătoriei Ineu şi au descoperit neregulile. În 31 octombrie 2017, Boloş a fost condamnată definitiv la şapte ani de închisoare. Numai că, din aceşti şapte ani, a executat doar… trei luni.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Primăria actualizează PUZ-ul zonei protejate
  Primăria Municipiului Arad intenționează să actualizeze Planul Urbanistic Zonal pentru Zona Monumente Protejate Arad.

  Local

  Se reface canalizarea pluvială în Micălaca 300
  Lucrările, în valoare de 3 milioane de lei, ar trebui să rezolve problema inundațiilor în zonă.

  Local

  Capela mortuară din Bocsig - “salvată" din banii consilierilor locali
  Pentru că proprietarul clădirii are conturile blocate, consilierii locali au pus mână de la mână ca să achite facturile la apă și curent.

  Local

  Se caută șef la Anticorupție 
  Trei candidați s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcției de șef serviciu în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Arad al Direcției Generale Anticorupție.

  Local

  Consilierii APIA Arad, acuzaţi de luare de mită, condamnaţi la închisoare cu suspendare după ce şi-au recunoscut vinovăţia
  Cei trei consilieri din cadrul APIA Arad care au fost prinşi în flagrant luând mită în urmă cu aproape o lună, au declarat că au recunoscut faptele care sunt reţinute în sarcina lor şi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Doi dintre consilieri au fost condamnaţi la câte 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, iar cel de-al treilea a primit 3 ani – tot cu suspendare. 1

  România

  Fără restricții de Sărbători! Petrecerile de Crăciun și Anul Nou se pot desfășura fără limită de oră
  Hotărârea CNSU mai propune renunțarea la masca de protecție în exterior, permiterea accesului în magazinele nealimentare în baza unui test negativ, iar restaurantele pot rămâne deschise până la ora 22:00. 4

  România

  1 din 4 vârstinici din România sunt afectați de singurătate
  1 din 4 persoane de peste 65 de ani din mediul urban resimte un grad ridicat de singurătate şi peste 50% se simt singuri deseori. 3 din 10 vârstnici nu au cu cine socializa sau pe cine să se poată baza în situaţii de necesitate. 28% nu interacţionează cu mai mult de 4 persoane într-o lună întreagă. 1 din 4 vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică şi mentală, iar singurătatea le accentuează acestora problemele medicale. În luna decembrie, Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor lansează o campanie menită să atragă atenţia asupra izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice.

  Ştiri sportive

  Ana-Maria Popescu și-a anunțat retragerea
  Ana-Maria Popescu își încheie după 20 de ani cariera de sportivă pentru că nu mai are motivație. 1

  Local

  Un arădean a fost amendat de jandarmi cu 1.000 de lei pentru injurii aduse pe o rețea de socializare
  Marți după-amiază, un echipaj de Jandarmerie s-a sesizat din oficiu după ce un bărbat a adus injurii și expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de către o persoană juridică pe o rețea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării respective, cât și subiecților prezentați în text. 16

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.