Stampele japoneze din Arad, live la Tokyo și Berlin

De Vasile Filip
Stampele japoneze din Arad, live la Tokyo și Berlin
Eveniment de închidere a expoziției „Kuchi-e. Stampe japoneze din perioada Meiji”

Complexul Muzeal Arad vă invită – sâmbătă, 4 iunie, ora 18.00 -, la un eveniment-surpriză în cadrul expoziţiei „Kuchi-e. Stampe japoneze din perioada Meiji”, deschisă la Muzeul de Artă din Arad.

Expoziția, care aduce în prim-plan chipul femeii, al frumoasei şi fermecătoarei japoneze, din preajma anului 1900, s-a bucurat de un număr mare de vizitatori pe perioada celor trei săptămâni în care lucrările au fost expuse. Arădeni pasionați de arta orientală sau persoane doritoare să descopere fascinantele stampe japoneze au trecut pragul Muzeului de Artă din Arad pentru a admira această expoziție-eveniment, în premieră națională și europeană.

Ca eveniment de închidere, Ioan Paul Colta, curatorul expoziției, vă propune un dialog inedit, mediat de noile tehnologii, cu Adrian Ciceu (Berlin, Germania) şi Ioan-Liviu Orleţchi (Tokyo, Japonia), colecţionarii care au împrumutat o parte din piesele lor de artă japoneză pentru expoziţia de la Arad.

Adrian Ciceu este un cunoscut muzician român care locuieşte de peste patru decenii în Germania, la Berlin. Acesta deţine o impresionantă colecţie de artă extrem-orientală, din care o parte publicul arădean a avut ocazia să o cunoască cu prilejul expoziţiei de stampă japoneză din anul 2012.

Ioan-Liviu Orleţchi este un fotograf român care trăieşte de peste douăzeci de ani în Japonia, la Tokyo. Pasiunea sa pentru frumos şi pentru artă l-a condus treptat spre formarea unei interesante colecţii de stampă japoneză din perioada Meiji.

Sunteţi aşteptaţi, așadar, la o discuție liberă cu trei pasionați ai artei extrem-orientale, live la Tokyo și Berlin!

Vă reamintim că expoziţia „Kuchi-e. Stampe japoneze din perioada Meiji” va rămâne deschisă până duminică 5 iunie a.c. Şi intrarea este gratuită.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !