STIL DE VIAȚĂ. Adela Ciolocoi, nutriționist, dietetician: Grăsimea sănătoasă din miezul de nucă

De Adela Ciolocoi
STIL DE VIAȚĂ. Adela Ciolocoi, nutriționist, dietetician: Grăsimea sănătoasă din miezul de nucă
© Adela Ciolocoi
Cu aproximativ 20 de ani în urmă, toate grăsimile aveau o reputație proastă și nu erau recomandate ca fiind benefice pentru sănătate în general și pentru sănătatea inimii în special.

Odată cu această idee, cum că grăsimea este un macronutrient care face rău, consumul de grăsimi a scăzut dramatic, crescând, astfel, consumul de carbohidrați, care stăteau la baza piramidei alimentare. Odată cu dezvoltarea cercetărilor în acest domeniu, s-a descoperit că mai important este tipul de grăsime consumată decât cantitatea de grăsimi din alimentație. Când este vorba despre fructele cu coajă dură, nuca conduce fără îndoială în topul grăsimilor sănătoase. Nu numai că oferă o cantitate abundentă de substanțe nutritive, precum proteine, minerale, vitamine (în special B6), dar conține și cea mai mare cantitate dintr-o grăsime esențială, acidul gras esențial Omega 3.

Avantaje pentru sănătate

1. Protector cardiac, al creierului și antiinflamator. Sunt multe studii care demonstrează rolul protector cardiac al nucilor și grăsimilor Omega 3, astfel că, adăugarea de nuci în alimentație, contribuie la menținerea elasticității și flexibilității arterelor. De asemenea, acizii grași Omega 3 fluidifică sângele, ameliorează sensibilitatea la insulină, protejează creierul, au acțiune antiinflamatoare, previn cancerul și depresia. De fapt, acizii grași Omega 3 sunt indispensabili pentru echilibrul emoțional;

2. Cu protenine bogate în aminoacizi. Nucile furnizează o doză esențială de proteine bogate în aminoacizi importanți precum acidul glutamic, arginină și leucina;

3. Grație vitaminei E, nucile previn formarea cheagurilor de sânge. Vitaminele B conținute sunt utile pentru sănătatea sistemului nervos și previn sindromul premenstrual. Furnizează, de asemenea, vitaminele A, C și B3;

4. Nucile sunt o sursă bună de mangan (antialergic și antiinfecțios), de cupru (bun pentru inimă, întărește sistemul imunitar, combate infecțiile virale și microbiene). Oferă, de asemenea, magneziu, potasiu, fosfor, sulf, fier și calciu;

5. Conțin acid elagic, un polifenol antioxidant care se găsește și în căpșuni sau zmeură, care neutralizează radicalii liberi vinovați de apariția proceselor canceroase.

„Printre fructele cu coajă dură, nuca conduce fără îndoială în topul grăsimilor sănătoase”



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !