Studenții arădeni recomandă UAV

De Valentin Goran
6Comentarii
Studenții arădeni recomandă UAV
© Au prezentat rezultatele studiului Foto: JA
UAV a fost inclusă, din nou, în studiul Barometrul European de Opinie, realizat de Trendence Institut GmbH.

Studiul, conform UAV Arad, cuprinde 1.000 de universităţi din 24 de ţări europene, printre care şi România. Anul acesta, rapoartele de cercetare au cuprins date pentru specializările ştiinţe economice – 36,8% dintre repondenţi, urmați de managementul resurselor umane – 20,7% și Inginerie – 17,7%. În ceea ce priveşte UAV, majoritatea intervievaților sunt foarte mulțumiți de universitate și de specializarea aleasă și un procent de 87,9% ar recomanda tinerilor să studieze în UAV Arad. De asemenea, 31,9% din studenţii aleşi ar dori să continue alte studii la UAV. Pe o scală cu șapte puncte de la 1- foarte mulțumit până la 7- foarte nemulțumit satisfacția studenților privind UAV este, pe 2016, de 2,90, iar a României de 3,10.

Pe domenii de interes

Întrebările adresate studenţilor au fost structurate pe câteva domenii de interes: indicatori de performanţă, educația și cariera, precum şi evaluarea universității. „Ne bucură mult faptul că majoritatea, adică un procent de peste 80%, ar recomanda Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad altor tineri. Acest lucru înseamnă foarte mult pentru noi şi ne bucură aprecierea din partea studenţilor noştri, cei care sunt beneficiarii direcţi ai întregii noastre activităţi”, a declarat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Ce îşi doresc studenţii?

Iată procentele rezultate în urma intervievării studenților pe întrebări: 64,8% vor mai mult să acumuleze competențe decât să se specializeze; 60,2% ar prefera să lucreze în companii de dimensiuni mici și medii în detrimentul multinaționalelor; 91,8% vor angajare permanentă; 64,7% consideră că este mai importantă realizarea profesională decât salariul; 41,9% dintre studenți intenționează să-şi deschidă propria firmă; 51,9% consideră că mare parte din cursurile studiate le oferă competențe și aptitudini necesare pentru piața muncii; 72,7% consideră că a petrece mai mult timp cu familia nu va avea efecte negative asupra carierei; 61,9% au considerat că e mai important să fii împlinit decât să câştigi sume mari de bani; 52,4% ar accepta un salariu mai mic dacă ar găsi angajatorul potrivit.

Le asigură calificarea necesară

În opinia studenţilor de la inginerie, mai spun reprezentanții UAV, 36% au declarat că specializarea aleasă le asigură calificarea necesară pentru a putea intra pe piaţa muncii iar 90,5% sunt încrezători că vor găsi o slujbă bună în 2016. În ceea ce-i priveşte pe cei de la Ştiinţe Economice, doar 58,1% sunt încrezători că vor găsi în decursul anului 2016 un loc de muncă.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor