Studiu pentru finalizarea proiectului de deşeuri

De Alin Gherasim
Studiu pentru finalizarea proiectului de deşeuri
© Consilierii, chemaţi la vot FOTO: A.G.
Consilierii judeţeni sunt chemaţi în şedinţă extraordinară, încă o dată, pentru a mai aproba un proiect de hotărâre care se referă la paşii necesari pentru finalizarea masterplanului de deşeuri, proiectul european implementat la nivelul întregului judeţ.

De această dată, va fi supus votului studiul de oportunitate pentru organizarea procedurii de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de operare a instalaţiilor de tratare a deşeurilor din judeţul Arad, a regulamentului propriu de organizare şi funcţionare a Staţiilor de compostare, transfer, sortare pentru serviciul public de salubrizare al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor judeţul Arad şi a unor documentaţii de atribuire. Practic, în spatele acestui titlu lung, Consiliul Judeţean Arad va aproba delegarea gestiunii proiectului către ADI Deşeuri, asociaţie înfiinţată exact cu scopul de a administra proiectul. Dacă hotărârea va fi adoptată, toate licitaţiile ulterioare vor fi organizate de ADI Deşeuri în numele Consiliului Judeţean.

Proiectul de hotărâre nu poate fi considerat din start aprobat. Pentru că aleşii judeţeni din Opoziţie au votat de multe ori împotriva hotărârilor care au vizat proiectul de deşeuri, acuzând diferite jocuri de culise sau licitaţii cu dedicaţie, ori contracte umflate plătite din bani publici sau din bani europeni. Drept urmare, votul de vineri va fi unul sensibil. Iar dacă hotărârea nu va fi aprobată, atunci există riscul ca judeţul să piardă fondurile europene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !