Sună alarmele în Arad!

De Ioana Costas
14Comentarii
Sună alarmele în Arad!
© Exercițiu Foto: FAN
În prima zi de miercuri a fiecărei luni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad va acționa sirenele în cadrul exercițiului de alarmare.

Nu vă panicați dacă începând cu ora 10:00 veți auzi alarmele sunând în Arad. Nu este vorba despre o situație reală, ci despre un exercițiu. Trebuie să știți că în prima miercuri din fiecare lună, la nivel național, se desfășoară exerciții de verificare lunare a sistemelor de înștiințare, avertizare și alarmare a populației. Acțiunea a demarat din luna august a anului trecut și are scopul de a verifica echipamentele și menținerea în bună stare a mijloacelor tehnice existente. În cadrul exerciţiului, semnalele de alarmă au următoarele semnificaţii, în funcţie de durata acestora: semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele; semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele; semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian. Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. În municipiul Arad există 52 de sirene, 10 sirene sunt electronice, 42 sunt electrice. Diferența dintre ele este că cele electronice pot transmite și mesaje vocale, celelalte electrice pot emite doar semnale sonore.

Taguri: ,


14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor