Sunetul fanfarelor, în Parcul Reconcilierii

De Eugen Rogojan
Sunetul fanfarelor, în Parcul Reconcilierii
„Sunetul fanfarelor” este un eveniment ajuns la a doua ediție. Acesta se va desfășura pe 6 iulie, în Parcul Reconcilierii.

Evenimentul dorește să reînvie o tradiție care, în timp, s-a pierdut, aceea de a organiza spectacole de fanfară în aer liber, în diverse locuri din oraș. La a doua ediție a evenimentului „Sunetul fanfarelor” vor participa Formația de Fanfară și Concert „Körösparti Vasutas” din Békéscsaba (Ungaria), Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almaș, Fanfara bisericilor penticostale din Iermata, Fanfara „Pro Amicitia” din Timișoara și Fanfara Gimnaziului „Erkel Ferenc” din Gyula (Ungaria).

Evenimentul va începe la ora 19 în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, fiecare fanfară urmând să prezinte un concert de 30 de minute care va cuprinde atât marșuri de fanfară, cât și partituri clasice, muzică din filme, muzică ușoară. Evenimentul „Sunetul fanfarelor – Arad 2018” este organizat de Asociația „Qult-Ar”, cu finanțare de la Consiliul Local Municipal, prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Evenimentul face parte din proiectul „Ziua fanfarelor la Arad” și a fost accesat în cadrul Programului Proiecte Culturale, sesiunea I, 2018, și are ca scop principal evidenţierea fanfarelor din Arad și din orașele înfrățite din Ungaria, dar și promovarea în rândul generaţiilor tinere a unui act cultural apreciat de zeci de ani: concertul de muzică de fanfară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !