Suplimentare si prelungire pe minimis

De Andreea Pintea
Suplimentare si prelungire pe minimis
Firmele care vor să beneficieze de ajutorul de minimis îşi pot pregăti dosarele până pe 26 august.

ARAD. Schema de minimis destinată mediului de afaceri şi instituită prin HG 274/2013, a stârnit interesul întreprinzătorilor, iar Ministerul Finanţelor a decis să suplimenteze bugetul anual alocat acestei scheme de ajutor, dar şi să prelungească termenul de depunere a dosarelor.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de internet a Ministerului, deschiderea sesiunii de înregistrare online a Cererilor de acord pentru finanţare s-a amânat până la data de 26.08.2013, la ora 08.30. În ceea ce priveşte suplimentarea bugetului anual, Ministerul precizează că s-a luat în calcul această măsură „având în vedere interesul deosebit manifestat de reprezentanţii mediului de afaceri faţă de schema de minimis” şi că suplimentarea ar urma să asigure accesul la finanţare pentru un număr cât mai mare de operatori economici. Iniţial Ministerul estima că până în 2016 aproximativ 1.000 de firme vor beneficia de aceste ajutoare financiare, însă prin suplimentare este posibil ca numărul societăţilor ce vor fi declarate eligibile să crească.

Cererile de acord pentru finanţare se vor depune în perioada 26 august – 31 octombrie, urmând ca după înregistrarea online a solicitării şi validarea acesteia, să se transmită documentele justificative prin curierat la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice.

Cheltuieli eligibile

Sumele ce vor fi considerate eligibile reprezintă: realizarea de construcţii noi cu scop industrial sau achiziţia de construcţii cu scop industrial, destinate desfăşurării activităţii pentru care s-a solicitat finanţarea; echipamente tehnologice; aparate şi instalaţii de măsurare, control şi reglare; mijloace de transport neînmatriculate; echipamente IT; realizarea şi achiziţia de construcţii având ca destinaţie prestarea altor servicii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !