Suspendare pentru droguri

De Ioana Costas
11Comentarii
Suspendare pentru droguri
Din zece dosare care au avut ca obiect traficul de droguri, în 7 cazuri Tribunalul Arad a pronunțat pedepse cu suspendare.

ARAD. Zece condamnări pentru trafic ilicit de droguri, trafic ilicit de droguri în formă continuată sau trafic ilicit de droguri de mare risc. Tribunalul Arad a soluționat în acest an zece dosare care au avut ca obiect traficul de droguri. Majoritatea sentințelor aplicate de judecătorii Tribunalului Arad au fost pedepse cu suspendare și au fost cuprinse între 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare și 3 ani de închisoare cu suspendare. Niciuna dintre sentințele în care a fost aplicată pedeapsa cu închisoarea cu suspendare nu a fost mai mare de 3 ani. Pe de altă parte, cea mai grea pedeapsă cu închisoarea cu executare, aplicată în acest an de judecătorii Tribunalului Arad, pentru trafic de droguri de mare risc, este de 8 ani și 8 luni. Două persoane au primit câte 8 ani și 8 luni de închisoare după ce acestea au introdus în România aproape un kilogram de cocaină. În alte două dosare având ca obiect traficul de droguri, judecătorii au aplicat câte cinci, respectiv 4 ani de închisoare.
Una dintre persoanele condamnate în unul din cele 10 dosare de trafic de droguri a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că a vândut cannabis în valoare de… 50 de lei. De altfel, Tribunalul Arad, când a pronunțat sentința, a dispus confiscarea sumei de 50 de lei de la condamnat, bani proveniți din valorificarea drogurilor.
Instanța a mai dispus și distrugerea celor 43,7 grame de cannabis găsite, la momentul reținerii, asupra condamnatului, droguri ce au fost depozitate în camera de Corpuri Delicte a IPJ Arad.
Tot 3 ani de închisoare cu suspendare au aplicat judecătorii Tribunalului Arad și în cazul unui bărbat la care au fost găsite aproape 84 de grame de cannabis. Acesta creștea plante de cannabis, pe care mai apoi le vindea pentru consum. Tribunalul Arad a dispus și confiscarea instalației artizanale pentru accelerarea creșterii plantelor, a unui flacon cu fertilizator, găsite la domiciliul bărbatului, precum și a sumei de 1.500 de lei, bani obținuți din vânzarea drogurilor.

Doi ani pentru două grame

Trei bărbați au fost condamnați la 1 an și 6 luni, 2 ani, respectiv 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare după ce anchetatorii au găsit asupra lor între 2,05 grame de cannabis și 6,6 de grame de cannabis, precum și 0,17 grame MDMA (substanță psihoactivă empatogenă din familia amfetaminelor, întâlnită de obicei sub formă de tablete sau capsule numite ecstasy, ce pot conține, de asemenea, și alte substanțe). De la unul dintre cei trei condamnați a fost confiscată și o lampă confecţionată artizanal, utilizată pentru accelerarea creşterii plantelor de cannabis în regim indoor.

60 de zile de muncă

Într-un dosar în care doi bărbați (fără antecedente penale) au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri, aceștia și-au recunoscut vinovăția, Tribunalul Arad admițând acordul de recunoaștere încheiat între procuror și inculpați. Astfel, judecătorii i-au condamnat pe cei doi la câte doi ani de închisoare cu suspendare și muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Arad.
Potrivit soluției Tribunalului Arad, pronunțată în 14 octombrie: „În baza art. 16 alin. 1,2 din Legea nr.143/2000 confiscă de la inculpaţi, în vederea distrugerii, cantitatea de 1,13 grame cannabis rămasă în urma analizelor de laborator, ambalată şi sigilată şi predată la Camera de corpuri delicte a IGPR, precum şi suma de 250 de lei de la inculpatul Z.A.O. şi suma de 200 de lei de la inculpatul C.V.A.”11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor