Susține dezvoltarea mobilității ecologice

De Andreea Pintea
4Comentarii
Susține dezvoltarea mobilității ecologice
Glad Varga: infrastructura rutieră trebuie dezvoltată pentru a susține autovehiculele electrice.

ARAD. Numărul tot mai mare al românilor care aleg să achiziționeze autovehicule electrice aduce, încă o dată, în discuție problema infrastructurii rutiere și dezvoltarea ei pentru a susține aceste mijloace de transport nepoluante. În acest sens, deputatul Glad Varga punctează: „Creşterea semnificativă într-un timp scurt a numărului de autovehicule electrice cumpărate de români, arată că cetăţenii au înţeles problemele de mediu generate de mobilitatea urbană tradiţională bazată pe combustibili fosili. Din păcate, acţiunile concrete ale autorităților centrale întârzie să apară sau se urnesc cu dificultate, deşi, în strategiile şi planurile guvernamentale sunt menţionate câteva politici de suţinere a infrastructurii de alimentare electrică. Trebuie să conştientizăm faptul că doar implementarea deplină a acestora şi dezvoltarea infrastructurii rutiere poate constitui un progres real în trecerea la e-mobilitate. Pentru Guvernul actual însă, acest demers nu constituie o prioritate, deşi România şi-a asumat angajamente în acest domeniu prin Strategia Europa 2020 şi are un potenţial important pentru energie verde”.

Deputatul arădean face referire și la programul „Infrastructură de alimentare verde în muncipii”, finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu, prin care s-ua alocat în cadrul ultimei sesiuni, cu termen de depunere 31 iulie 2019, 92 milioane de lei. „Suma din programul AFM ar fi suficientă pentru aproximativ 480 de staţii de reîncărcare la nivel naţional”, a mai arătat Glad Varga.

Soluții de viitor

„Generaţiile viitoare se vor concentra pe satisfacerea nevoilor de mobilitate prin mijloace prietenoase cu mediul şi au trecut deja de la conştientizare la schimbarea comportamentului. Guvernul actual şi cele ce vor urma trebuie să vină rapid în întâmpinarea lor prin dezvoltarea infrastructurii rutiere şi amplasarea de staţii de reîncărcare nu numai în oraşe, ci şi pe autostrăzi sau drumuri naţionale, precum şi cu măsuri de sprijin pentru stimularea achiziţionării de vehicule electrice”, a concluzionat deputatul Glad Varga.

Creștere de 50%

Conform datelor prezentate de Registrul Auto Român (RAR) la începutul lunii iulie 2019, numărul autovehiculelor electrice noi, care s-au prezentat la RAR este cu 50% mai mare în primele 6 luni ale anului 2019, față de întreaga perioadă a anului 2018.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor