Sute de controale şi sute de nereguli la securitatea la incendiu

De Ioana Costas
Sute de controale şi sute de nereguli la securitatea la incendiu
© Au efectuat aproape 300 de controale în luna august Foto: I.C.
238 de nereguli la securitatea la incendiu au descoperit cadrele ISU Arad în urma unor controale.

În urma efectuării a 130 de controale – dintre care 30 inopinate – pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă în luna august, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au constatat, în total, 299 de nereguli, dintre care 238 la securitate la incendiu şi 61 la protecţie civilă. 45 dintre nereguli au fost soluţionate pe timpul controlului (33 în domeniul securităţii la incendiu şi 12 pe protecţie civilă). Pe lângă cele 299 de nereguli descoperite, cadrele ISU Arad au sancţionat 273 de nereguli: 233 dintre acestea fiind avertismente (185 la securitate la incendiu şi 48 la protecţie civilă) şi 40 amenzi – în valoare de 57.800 de lei.

Reprezentanţii ISU Arad au precizat că în cadrul acestor controale a fost aplicată o sancţiune complementară, fiind vorba despre „pierderea valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu datorită nerespectării condiţiilor care au sta la baza emiterii ei”. Principalele nereguli sancţionate sunt: neasigurarea utilizării, verificării, întreţinerii şi reparării mijloacelor de apărare împotriva incendiilor cu personal atestat, conform instrucţiunilor furnizate de proiectant; neasigurarea lăţimii libere necesară pentru trecerea fluxurilor de evacuare, exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii şi corpuri de iluminat neprotejate corespunzător în încăperi cu risc de incendiu.

Tot în luna august, cadrele ISU Arad au participat la mai multe exerciţii de alarmare, mai exact evacuare în unităţile de învăţământ şi au luat parte la lecţii deschise de informare preventivă în unităţile de învăţământ şi instruiri pe timpul controlului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !