Taxe pe comoditate la buletine

De Simona Butaru
1Comentariu
Munca cerută în regim de urgenţă, cu taxe mari Foto: JA
Munca cerută în regim de urgenţă, cu taxe mari Foto: JA
Lenea, graba şi urgenţele, la Evidenţa Persoanelor şi la Registrul de stare civilă, vor goli buzunarele arădenilor.

ARAD. Persoanele care nu vor să se deplaseze pentru a-şi pune actele în legalitate vor fi taxate pentru comoditate. La fel şi arădenii grăbiţi. Persoanele care vor să îşi schimbe, urgent, numele pe cale administrativă, trebuie să plătească o taxă de 100 de lei. Taxele care urmează să fie percepute începând cu anul viitor de către Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad au fost afişate la transparenţă şi urmează să fie aprobate de Consiliul Judeţean la finele acestei luni.

Pe listă figurează şi taxe pentru diferite servicii complementare întocmirii actelor de stare civilă. Pentru furnizarea datelor referitoare la persoana fizică din Registrul local, judeţean şi naţional de evidenţă a persoanelor (extras uz oficial) se percepe o taxă de 31 lei, pentru completarea formularelor – 5 lei, pentru fotografia destinată cărţilor de identitate provizorii – 8,5 lei. O copie se execută cu 50 de bani, iar taxa de imprimate evidenţă a persoanelor şi stare civilă a fost stabilită la 1,5 lei.

Sume mari

Lista continuă cu taxă de urgenţă pentru transcrierea în registrele de stare civilă a certificatelor şi extraselor de stare civilă – 100 lei. 100 de lei costă şi rectificarea în regim de urgenţă a actelor de stare civilă.

De departe, cea mai substanţială taxă este cea aplicată pe „lene”. Tariful pentru prestarea de servicii la preluarea de imagini şi a documentelor pentru eliberarea actelor de identitate la domiciliul persoanelor este de 210 lei.

Excepţii de la taxă

Persoanele cu handicap sunt exceptate, desigur, de la plata tarifului în cazul în care acestea ar dori să-şi facă actul de identitate la domiciliu.

CITESTE SI:

Buletine cu tarife neschimbate1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor