Tehnica invadeaza agricultura

De JA-A.P.
Mediul electronic a devenit un partener pentru fermieri în relaţia cu APIA FOTO: JA
Mediul electronic a devenit un partener pentru fermieri în relaţia cu APIA FOTO: JA
ARAD.APIA a încheiat un protocol pentru a facilita digitalizarea parcelelor.

Fundaţia IREX România şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au semnat un protocol de colaborare prin care se asigură un acces mai crescut la tehnica modernă a fermierilor. Practic, protocolul încheiat pentru doi ani, vizează crearea şi consolidarea unui cadru instituțional care să faciliteze accesul fermierilor români, solicitanți ai finanțărilor nerambursabile, la mijloacele tehnologiei moderne (Internet) în vederea digitizării on line a parcelelor agricole.

„În prezent, la nivelul APIA Arad funcţionează un număr de 13 biblioteci publice care asigură accesarea internetului în vederea digitizării online a parcelelor agricole. Aceste biblioteci se regăsesc în localităţile : Cermei, Curtici, Felnac, Hăşmaş, Macea, Nădlac, Păuliş, Pleşcuţa, Sântana, Secusigiu, Şimand, Şiria şi Zimandul Nou”, a explicat Gheorghe Alda, director executiv APIA Arad.

Noi biblioteci

Până în luna martie a acestui an APIA Arad va mai asigura resurse materiale şi pentru următoarele biblioteci: Archiş, Bata, Birchiş, Bocsig, Buteni, Cărand, Ghioroc, Hălmăgel, Ineu, Mişca, Pîncota, Pecica şi Sebiş.

Sprijin şi eficienţă

„Măsura vine în sprijinul fermierilor care nu vor mai trebui să se deplaseze la centrele locale situate la distanţe mari, primind ajutor de specialitate din partea angajatului bibliotecii, economisind astfel timp dar şi bani. În acelaşi timp se îmbunătăţeşte şi procesul de gestionare a cererilor de plată, în sensul în care eficientizând depunerea acestora, toate controalele ulterioare ale instituţiei noastre derulându-se mai eficient astfel ca autorizarea la plată şi acordarea sprijinului financiar să se efectueze într-un termen mai scurt”, ne-a mai declarat directorul APIA Arad.

 

Sesiuni de instruire

„În anul 2012, Biblionet va organiza, împreună cu APIA, sesiuni de instruire și informare pentru bibliotecari, în toate centrele de formare Biblionet din cele 41 de biblioteci județene. În acest fel, bibliotecarii vor fi instruiți de către experții APIA pentru a oferi cetățenilor informațiile necesare completării cererilor pentru subvenții”, a mai spus Gheorghe Alda.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !