Teologia din Arad, la 25 de ani!

De Valentin Goran
5Comentarii
Teologia din Arad, la 25 de ani!
„O facultate tânără cu o lungă istorie”, Teologis de la UAV, trei zile de festivităţi.

Facultatea de Teologie împlinește, în cadrul universităţii arădene de stat, 25 de ani de existenţă, dar momentul a fost folosit şi pentru a marca continuarea unei lungi tradiţii a învăţământului teologic la Arad. „Facultatea de Teologie din Arad sărbătorește 25 de ani, dar învățământul teologic arădean a scris pagini de istorie. Această istorie ne-a inspirat și ne-a dat puterea să continuăm să luptăm pentru păstrarea și dezvoltarea facultății teologice din cadrul UAV.” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr Ramona Lile.

Concert aniversar

Manifestările dedicate acestui eveniment, susţinut de Centrul Municipal de Cultură Arad, au început duminică seară, în sala Ferdinand a Primăriei Arad, unde cele două coruri ale facultăţii au susţinut un concert aniversar. Sub bagheta dirijorilor Mircea Buta şi Tiberiu Ardelean, concertul a stârnit ropote de aplauze din partea numerosului public prezent în sală, printre care rectorul UVVG, prof.univ.dr Coralia Cotoraci şi subprefectul Aradului, Florentina Horgea.

Deschiderea festivă

Sărbătoarea a continuat luni, la Facultatea de Teologie, unde a avut loc deschiderea festivă a Simpozionului aniversar în prezenţa Î.P.S. Ioan Selejan Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, şi Î.P.S. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. „Facultatea de Teologie a UAV reprezintă expresia tradiţiei în actualitate, identitatea idealurilor teologic-culturale şi social-naţionale ale arădenilor şi una din veritabilele surse ale istoriei locale, fiind permanent sprijinită în anii post revoluționari, inspirată și întărită prin purtarea de grijă a ÎPS Arhiepiscop Timotei Seviciu, a dascălilor, ostenitorilor și absolvenților acestei vetre de cultură teologică. Tocmai de aceea memoria teologică a Aradului trebuie restaurată, reconfirmată şi permanent actualizată!”, a punctat decanul facultăţii, prof. univ. dr. Cristinel Ioja.

Seria de evenimente a continuat marţi, de la orele 17.00, în Sala Ferdinand, unde conf.dr. Adrian Lemeni de la Universitatea din Bucureşti a susţinut conferinţa „Implicaţiile sistemului tehnologic actual. Provocări semnificative pentru lumea de astăzi”.

Ultima zi de sărbătoare

Ultima zi a evenimentului aniversar se va încheia miercuri, 2 noiembrie, la Facultatea de teologie cu un moment Alumni, de la orele 8.30 iar de la orele 9.30 cu simpozionul Şcolii doctorale în Teologie, în cadrul căruia va avea loc lansarea volumului „Studia Doctoralia”.

Taguri: , , , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor