Toamna se numara…trofeele la dans sportiv

De Daniel Scridon
4Comentarii
Toamna se numara…trofeele la dans sportiv
ARAD. Frumuseţea dansului este efemeră ca şi multe alte ramuri ale artei, dar reuşeşte să lase oamenilor trăirile pe care nu numai că le-au simţit, dar care ştiu că nimic altceva nu le poate înlocui sau exprima.

Clubul de dans sportiv Ballroom Dance din Arad, condus de d-na Mirela Costea, începe să-și câştige un adevărat renume prin cei care compun familia sportivilor în general. Tineri și foarte tineri, acești sportivi lasă o puternică impresie la toate concursurile naționale și internaționale la care participă. Acolo unde este voinţă şi ambiţie, atât din partea dansatorilor dar şi din partea părinţilor, s-a ajuns la performanţă. O performanță care nu ar fi posibilă fără munca și dăruirea dusă până aproape la extrem a doamnei antrenoare Anastasia Gosalo, care poate fi socotită pe drept cuvânt, artizanul principal al rezultatelor bune și foarte bune ale clubului arădean. Ca un paradox, nu este suficient doar talentul nativ ci și o ambiție puternică din partea copiilor, care de multe ori își sacrifică puținul timp liber pentru a se perfecționa în tehnica dansului.

Se poate afirma cu tărie, că clubul de dans mai sus amintit este o școală a copiilor ambiţioşi, o școală de dans unde se modelează învingătorii. De aceea învingătorii nu abandonează niciodată, iar cei care abandonează, nu câștigă niciodată.

Luna septembrie a însemnat pentru C.S. Ballroom Dance Arad o perioadă rodnică în ce privește bogăția de medalii, cupe și diplome care au încununat munca și pregătirea dansatorilor de peste vară, pregătire care a culminat cu un cantonament de 8 zile la Arieșeni unde sportivii au îmbinat în egală măsură, tehnicile de dans cu pregătirea fizică deosebit de intensă.

Astfel în data de 07.09.2013, o delegație impresionantă de dansatori a participat la concursul national de dans sportiv Cupa Feeling Dance organizat de Clubul sportiv Feeling Dance din Oradea, sub egida Federației Române de Dans Sportiv. Rezultatele obținute au fost următoarele:

Perechea Miculiță Alexandru și Brojba Bianca, locul 1, clasa E, categoria de vârstă 12-13 ani; Perechea Miculiță Bogdan și Necșa Olivia, locul 1, Basic standard; locul 3, Basic latino, locul 2, Clasa D, categoria de vârstă 12-13 ani; Perechea Ardelean Alexandru si Miculiță Diana, locul 1, Basic standard, 16-35 ani; Perechea Toma Andrei si Bulzan Bianca, locul 2, Basic standard, 14-15 ani; Perechea Gosalo Anton si Puticiu Anca, locul 6, clasa D, 12-15ani; Perechea Pop Patric și Schneider Karina, loc 4, Clasa E, 6-9 ani; Perechea Czernak Bogdan și Șeran Alexandra, locul 4, Clasa E, 16-35 ani; Perechea Fedus Robert și Tuturici Diana, locul 4, clasa Hobby, 6-9 ani; Perechea Moț Rareș și Krausz Andra locul 3, clasa Hobby, 6-9 ani.

În data de 14.09.2013, a avut loc la Reșița, Cupa Magnum Reșița, organizată de asociația Club Sportiv Magnum Team Reșița, sub patronajul Federației Române de Dans Sportiv. Și aici perechile arădene s-au remarcat într-un mod admirabil, obținând următoarele rezultate: Perechea Miculiță Alexandru și Brojba Bianca locul 1, clasa E, 12-13 ani ; Perechea Ardelean Alexandru și Miculiță Diana, locul 1, Basic standard,16-35 ani și locul 2, Basic Latino; Perechea Gosalo Anton și Puticiu Anca, locul 5, clasa D și locul 6, Basic latino 12-15 ani; Perechea Fedus Robert și Tuturici Diana, locul 6, clasa Hobby, 6-11 ani.

Însă, vârful de performanță al sezonului a fost atins la concursul de dans sportiv WDSF ( World Dance Sport Federation) International Open Beograd ,,BEODANCE” desfășurat la Belgrad (Serbia) în perioada 28 – 29 .09.2013, organizat sub egida WDSF și supervizat de însuși Marco Sietas, directorul acestui for suprem al dansului sportiv mondial. Rezultatele arădenilor participanți au întrecut toate așteptările și au reconfirmat seriozitatea, talentul, munca și ambiția doamnei antrenoare dar și al perechilor participante. Astfel, Perechea Miculiță Bogdan și Necșa Olivia a obținut locul 1, la 8 dansuri; locul 5, Basic Standard; locul 3 , Basic latino; locul 6, WDSF open latino, categoria, juniori I (12 – 13 ani); Perechea Ardelean Alexandru și Miculiță Diana, locul 1, la 8 dansuri, categoria youth (tineret); locul 1, Basic latino și locul 1 Basic standard.

Enumerarea acestor rezultate excepționale se dorește a fi și un demers pentru copii și tineri, în general, care doresc să cunoască mai mult despre această ramură sportivă, ce poate fi privită și ca o școală de dans unde se pot deprinde unele stiluri de dans dar și ca un club sportiv unde se poate continua, mai apoi, cu performanța. Cursurile au loc la sediul școlii de dans din Calea Timișorii, nr. 30,( în incinta fostei fabrici Vinalcool din Aradul Nou) unde o sală de cca. 300 mp, stă la dispoziția tuturor amatorilor interesați.

Ca un club care se respectă cu adevărat și care prin rezultatele membrilor săi ocupă un rol important în peisajul cluburilor de dans sportiv din România, C.S. Ballroom Dance Arad va organiza în perioada 16 – 17 noiembrie 2013, concursul național de dans sportiv Cupa Ballroom Arad, aflat la ediția a-IV-a, concurs care în anii anteriori s-a bucurat de participarea vicepreședintelui Federației Române de Dans Sportiv, Cristian Parnescu, dar și a unui număr impresionant de perechi (peste 350) la toate clasele de dans și la toate categoriile de vârstă.

Taguri: , , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor