Topul liceelor din Arad la Bac. La „Baptist”, promovare 100%

De Eugen Rogojan
28Comentarii
Topul liceelor din Arad la Bac. La „Baptist”, promovare 100%
Un liceu cu 100% rată de promovare și alte patru cu peste 95%, în Arad, după afișarea rezultatelor la Bacalaureat.

Toți cei 55 de absolvenți ai Liceului Teologic Baptist „Alexa Popovici” din municipiu au medii mai mari de șase la Examenul de bacalaureat național, astfel că instituția se poate lăuda – pe bună dreptate – cu o rată de promovare a examenului de 100%. Următorul în „top” este Colegiul Național „Moise Nicoară”, cu 171 de candidați admiși din cei 172 înscriși, înregistrând astfel un procent de promovare a Bacalaureatului de 99,41%.

La instituția care a dat singurele medii de zece, Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, din cei 131 de candidați înscriși la examen, doi au obținut medii mai mici de 5, restul având cu toții medii mai mari de șase, fiind declarați admiși. Procentul de promovare se situează la 98,47%, situând astfel Pedagogicul pe locul trei în topul liceelor arădene.

Și la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” s-a înregistrat un procent mare, 95,67% dintre candidați având medii mai mari de șase. Au fost înscriși 162 de candidați, din care 155 au reușit să aibă medie mai mare de șase, în timp ce unul singur a avut sub cinci, instituția clasându-se pe locul 4 în topul liceelor arădene.

Pe locul cinci se află un liceu din județ. Mai exact, de la Ineu: Colegiul „Mihai Viteazul”. Procentul de promovare a examenului, calculat din numărul candidaților prezenți – 107 – a fost de 95,32%, 102 candidați având medii peste șase. De menționat, însă, faptul că celelalte patru licee menționate nu au înregistrat niciun absent, în timp ce la Ineu au lipsit din sălile de examen 50 de candidați, din cei 157 înscriși.

Directorul Liceului Teologic Baptist, instituție care are o rată de promovare a examenului de 100% pentru al treilea an consecutiv, a transmis mulțumiri pentru efortul depus copiilor, dascălilor, părinților și celui de sus. „Este un rezultat frumos, care încununează munca copiilor, că la urma urmei e rezultatul lor. Noi ne facem datoria, atâta tot. Copii valoroși sunt peste tot, dar trebuie să muncească, pentru că rezultatele vin, în timp. Din păcate a dispărut de la noi (în general – n.r.) cultura asta a muncii”, spune Ovidiu Mihăieș, directorul instituției de învățământ. De menționat și faptul că în cazul examenului de Evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a, Liceul Baptist a reușit să ofere una dintre cele două medii de zece ale județului, prin elevul Octavian Micurescu.

VEZI AICI Rezultate Bac 2019: 60,7% promovare în Arad. Două medii de zece, la Țichindeal28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor