Transee si steaguri in vant la Nadab

De IOAN HAMZA
Transee si steaguri in vant la Nadab
De fiecare dată, stadionul din Nădab ( „Progresul” se numeşte) mi-a oferit decoruri diferite. Este, dacă nu mă înşel, a treia sau a patra delegare la Nădab de când fac parte din corpul de observatori şi tot de atâtea ori am găsit ceva deosebit la această bază sportivă.

V-am mai scris despre frunzele uscate cărora li s-au dat foc într-o toamnă chiar lângă băncile tehnice, despre cele 40 de găini „dresate” care ciuguleau iarba terenului până jucătorii nu intrau pe teren, despre mucaliţii spectatori autohtoni şi unele replici ale lor spirituale şi despre multe altele. Duminică , iar la Nădab, de data aceasta la un meci de liga a 4-a, între Crişul Ch.Criş şi Crişul Alb Şicula.

Pe o temperatură de -7 grade, prima privelişte ce ni s-a desfăşurat în faţa ochilor a cuprins imaginea unui set de 5-6 steaguri fluturând ca pe nişte metereze în bătaia tăiosului vânt, înşirate pe gardul din faţa vestiarelor. Coborâm din maşină şi în stânga noastră, pe toată lungimea gardului dinspre drum era săpat un şanţ lat de 2 m, ca o tranşee, cu pământul decupat , depozitat la bazele gardului.

„ S-a pus pământul acolo ca să nu mai intre găinile alea dresate ale dumneavoastră” îmi spune râzând un fecior din localitate.

„ S-a ridicat pământul acela pentru a astupa spaţiul de sub gard, să nu mai poată ieşi mingile jucătorilor când fac antrenament” , îmi spune un alt localnic.

„ Domnu’ Hamza, la noi spectatorii îs răi şi ne-o făcut şanţ , ca să ajungem mai greu la gard „ imi strigă un nădăban văzându-mă că fotografiez.

„ Hai dom’le, fiţi serioşi, ne face primăria Chişineului stadion nou, cu tribune şi gazon drept, ca la Socodor, cu bani europeni. Aici unde e şanţul ăsta vor puse bazele tribunei”, replică un altul cu o mutră mult mai serioasă.

Credem toate variantele şi intrăm în vestiarul încălzit de un calorifer electric.

Afară vântul şuieră şi noi privim prin geamul coridorului cum cele două echipe de juniori care vor juca în deschidere îşi fac încălzirea. Nu la calorifer ci pe teren. Ne trec fiorii când vedem câţiva copii în tricouri cu mâneci scurte…brrrrr. Gazdele au învins cu 10-1.

Observatorul de joc , Mircea Axente, găseşte ca de fiecare dată , în memoria experienţelor trăite ca jucător şi arbitru, o întâmplare asemănătoare şi ne-o povesteşte.

În fine, începe şi meciul seniorilor, echipa gazdă Crişul Chişineu Criş a primit cadou un loc în liga a 4-a după ce din acest retur, fosta deţinătoare a acestui loc va evolua în liga a 3-a şi echipa oaspete, Crişul Alb Şicula, promovată în acest an în eşalonul 4. Se anunţa un meci echilibrat ( în echipa din Nădab nu a evoluat nici un fost component al echipei din Chişineu Criş). Şi chiar a fost echilibrat, dar numai prin joc pentru că, aproape de echilibru, la scor, s-a ajuns doar spre finalul partidei. Până atunci, oaspeţii din Şicula au condus cu 1-0 , cu 2-1 şi cu 3-1 prin golurile înscrise de Nagy, Chirlă şi Puşcaş de la Şicula iar de la Nădab a înscris Grue. În primul minut din cele 3 de prelungiri, gazdele beneficiază de un penalty , transformat de Varga. Scor final 2-3.

Au arbitrat : Dorinel Herţeg la centru, ajutat de asistenţii Paul Ardelean şi Cristian Negrilă.

Crişul Chişineu Criş: Vârzob, Dema Gh., Licker, Danci, Mermezan, Grue ( Tamas), Herghelegiu, Borlea( Rus), Varga, Dema F., Moldovan. Crişul Alb Şicula: Trif, Gîb, Iuhaniac, Juc(Olar), Mariş, Puşcaş, Mic( Ciurdar), Valea, Anca( Chirla), Nagy, Voştinar( Moise).

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !