Tratament aparte pentru terasele de pe centru

De Adriana Barbu
14Comentarii
Tratament aparte pentru terasele de pe centru
Tratament aparte pentru terasele de pe centru
Primăria a definit perimetrul în care terasele vor putea sta deschise până la ora 12.00, iar în week-end până la 1.00. Cele care nu intră în acest perimetru se vor închide, indiferent de zi, la ora 23.00.

Nu e la fel pentru toţi. Centrul are tratament preferenţial, aşa cum e şi normal într-un oraş care se vrea în viaţă. Au decis acest lucru şi consilierii locali, care la nici trei săptămâni distanţă de momentul la care au votat modificarea regulamentului de desfăşurare a activităţilor comerciale în municipiul Arad au hotărât că trebuie schimbat. Motivul? Nu toate terasele ar trebui să beneficieze de îngăduinţa pe care cu greu au negociat-o proprietarii de terase din oraş. Aleşii au revenit asupra deciziei luate iniţial şi au stabilit, la finele săptămânii trecute, că doar terasele de pe centru vor putea să îşi trateze clienţii cu băuturi până la ora 12.00, iar sâmbăta şi duminica până la ora 1.00. Toate celelate terase sezoniere se vor închide la ora 23.00, ultima comandă urmând să fie luată la ora 22.00. Schimbarea propusă şi votată de aleşi săptămână trecută nu face altceva decât să pună în aplicare prima propunere a executivului, modificată după dezbateri şi negocieri cu proprietarii de terase.

Puţina îngăduinţă a aleşilor a fost, ca atare, restrânsă doar la proprietarii de terase sezoniere din zona centrală a Aradului şi de pe arterele principale din oraş.

Vor putea să-şi servească clienţii până la ora 24.00 iar vineri şi sâmbătă până la ora 1.00, proprietarii care deţin terase sezoniere situate pe Bulevardul Revoluţiei, Piaţa Gării, Piaţa Avram Iancu, strada Tribunul Dobra, Piaţa Arenei, Calea Romanilor, Petru Rareş, Calea Radnei, Bulevardul Decebal, Bulevardul General Ion Dragalina, Calea Aurel Vlaicu, Piaţa UTA, Meţianu, Parcul Reconcilierii, strada Episcopiei, strada Vasile Alecsandri, 1 Decembrie 1989, Nicolae Bălcescu, Blajului, Corneliu Coposu- Parcul Pădurice, Poetului, Calea Timişorii. Şi mai îngăduitori cu aceştia s-au dovedit a fi aleşii şi executivul Primăriei în zilele în care au loc evenimente organizate de către Primăria Municipiului Arad, dar în acest caz nu sunt amintite care sunt aceste zile şi cât de „largă” e îngăduinţa legii locale.

Toţi cei care nu se regăsesc pe centru şi pe străzile şi arterele principale enumerate mai sus vor trebui să-şi închidă afacerea, sau mai exact terasele sezoniere, la ora 23.00 indiferent de zi, fie că e sărbătoare, zi obişnuită sau week-end. O singură reglementare în plus s-a adus regulamentului la ultima şedinţă CLM: aleşii au specificat, prin vot, că „pentru terasele sezoniere situate pe domeniul public sau privat se va elibera aviz pentru orarul de funcţionare separat de structura de vânzare. Orarul de funcţionare al activităţii de pe terase va fi stabilit de comerciant în aşa fel încât ultima comandă să nu depăşească ora 22.00. După ora 23.00, toate terasele sezoniere au obligaţia de a se închide”. Cu unele excepţii, pe care le-am enumerat mai sus.
Rămâne de văzut doar cât de greu va fi să se respecte regula prin care arădenii vor merge la culcare devreme, în condiţiile în care până acum terasele din Arad nu au avut parte de nici un orar de funcţionare.

Cu sancţiuni

Cât de greu le va fi patronilor şi angajaţilor lor să „alunge” clienţii de la mese? Depinde de cât de dur se va aplica legea locală. Pentru că pentru aceştia, regulile impuse de Primărie şi CLM vin cu tot cu sancţiuni, iar unele sunt destul de drastice (retragerea autorizaţiei de funcţionare).14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor