Trei străzi din municipiu intră în șantier

De Valentin Goran
Reactualizat la:
Au început șantierul FOTO: V.G.
Au început șantierul FOTO: V.G.
Compania de Apă Canal va începe lucrările la rețeaua de apă pe străzile Griviței, Episcop Roman Ciorogariu și Clujului. Termenul înaintat pentru finalizarea lucrării este decembrie 2015.

O nouă lucrare, un nou șantier, deschis de această dată pe strada Griviței, a ridicat așa cum era de așteptat multe întrebări din partea cititorilor noștrii ce locuiesc în această zonă. Șantierul deschis de câteva zile bune a început de la intersecția străzii Griviței cu Ioan Rațiu și a ajuns, în acest moment, până la intersecția cu strada Liviu Rebreanu. Lucrarea va continua pe toată lungimea străzii până lângă cartierul Alfa, adică la intersecția cu Condurașilor. Șanțul de mai bine de un metru și jumătate adâncime este executat pe partea dreaptă a carosabilului cum vii dinspre Ioan Rațiu spre Liviu Rebreanu. Lucrarea este a celor de la Compania de Apă Canal Arad, care vor lucra la rețeaua de apă.

Șantierul din fața caselor

Toți arădenii care locuiesc pe strada Griviței, dar și pe străzile Ciorogariu și Clujului vor avea șantierul în fața caselor lor pentru mai bine de trei luni. „Au început să facă un șanț destul de adânc și pare o lucrare de schimbare a țevilor. Vrem să știm cât mai durează această lucrare, nu de alta dar vine iarna peste noi și parcă văd că până în primăvara viitoare rămânem blocați aici printre bolovani, gropi și noroaie așa cum ne-am obișnuit să se lucre la noi. O altă problemă ar fi și că nu putem să ne mai parcăm mașinile în fața caselor noastre. Vrem să știm cât va ține lucrarea”, ne spune Virgil D., cititorul nostru ce locuiește în zona cu pricina. Un alt cititor, Daniel B., ridică o altă problemă. „Cum rămâne cu spațiul din fața caselor noastre pe care noi le-am amenajat din banii noștrii. Ei vin acum și sparg tot… Cine le pune înapoi și pe banii cui? Este vorba micile grădini de pomi și arbuști, dar și betonul turnat de fiecare dintre noi la intrarea în curți”, concluzionează Daniel.

Până în decembrie 2015

Am contactat pentru cititorii Jurnal arădean/Aradon, pe reprezentanții Companiei de Apă Canal Arad pentru a afla mai multe detalii despre această lucrare. Lucrarea va fi recepționată, spun reprezentanții companiei, în decembrie 2015.
„Este vorba despre o lucrare de reabilitare a rețelelor de apă, executată de companie din fondurile proprii. Vor fi incluse în această lucrare de reabilitare și străzile Ciorogariu și Clujului pe toată lungimea lor adică între străzile Ioan Rațiu și Condurașilor. În ceea ce privește stradalul oamenilor este prevăzută aducerea la starea inițială după terminarea lucrărilo. Termenul de finalizare este prevăzut pentru 31 decembrie 2015”, a declarat Oana Hanțig, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Canal Arad.

Răbdare și calm

Așadar, arădenii care locuiesc pe străzile Griviței, Episcop Roman Ciorogariu și Clujului vor avea șantier deschis pe strada lor până la finele acestui an. Când spunem șantier gândul ne zboară fără să vrem la zilele friguroase și ploioase, când, cel mai posibil va veni implicit și noroiul produs de acest șantier. Cum vor fi readuse la starea inițială cele trei șosele care vor fi sparte pe toată lungimea lor este o altă necunoscută. Este mai mult ca sigur că șanțul făcut va fi acoperit și astfel readus la starea inițială, iar șoseaua va rămâne practic cu un șanț după ce umplutura se va lăsa ca și în alte cazuri. Cum vor fi reparate micile grădini și bucățile de beton turnate de arădeni în fața caselor este tot o necunoscută. Până la urmă din toată povestea un lucru este bun pentru arădenii din această zonă, țevile de apă vor fi schimbate. Cu restul vom vedea după ce lucrarea va fi terminată la termenul propus, iar asta depinde îndeosebi și de capriciile vremii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !