„Très Courts”, la a XVII-a ediţie

De L.B.
„Très Courts”, la a XVII-a ediţie
La Biblioteca judeţeană, în 12-13 iunie, Festivalul Internaţional de foarte scurt metraj „Très Courts”.

Unic în lume, Festivalul Internaţional de foarte scurt metraj „Très Courts”, aflat la cea de-a 9-a sa ediţie românească, are darul omniprezenţei: arată şi pune în competiţie în toate colţurile planetei filme de maxim 3 minute, realizate de creatori confirmaţi sau de începători. Festivalul are loc în toată lumea în aceeaşi perioadă, între 5 şi 14 iunie 2015, pe 5 continente, în 30 de ţări şi în peste 100 de oraşe, dintre care 20 în România.

Peste 100 de filme

În ţara noastră el prezintă peste 100 de filme în 3 competiţii (cea internaţională, cea românească şi „Paroles de femmes” – filme feminine şi feministe) plus o secţiune tematică :„Tres Courts Familial” pentru copii. 20 de localităţi din România împărtăşesc această întâlnire cinematografică anuală cu alte 85 de oraşe din lume: din sud-vestul Africii în Pacificul de Nord şi până în Orientul apropiat, din America Centrală până în ţările Europei de Est. Împotriva unei globalizări şi a unei uniformizări a culturilor, festivalul permite punerea în valoare a creaţiei locale care surprinde societăţi şi vieţi diverse, din toate părţile lumii.

Toate genurile

Descoperitor de talente şi apărător al diversităţii culturale, festivalul doreşte să creeze o punte între culturi şi să democratizeze filmul. Mondial, simultan şi poliglot (subtitrat în numeroase limbi), el permite astfel regizorilor din întreaga lume să îşi pună în valoare creaţiile exprimându-se la egalitate, într-un format foarte scurt, deci mai puţin costisitor şi adaptat unei difuzări pe multiple suporturi (mobil, TV, cinema, web…). Ficţiuni, animaţii, documentare, toate genurile sunt permise pentru a exprima cele mai deştepte, cele mai haioase sau cele mai şocante idei.

Trei minute.

3 minute e un cântec pop, o cafea şi o ţigară, o privire schimbată cu un necunoscut între două staţii de metrou… 3 minute e o adevărată pauză de respiraţie în această epocă în care toată lumea se grăbeşte.3 minute este provocarea propusă regizorilor filmelor de foarte scurt metraj din Festival internaţional „Très Courts”. Luaţi-vă 3 minute pentru a afla mai multe despre această a 17-a ediţie.

În sala Concordia

Proiecţiile vor avea loc la sala „Concordia” a Bibliotecii Judeţene „Alexandru D. Xenopol”, vineri, 12 iunie începând cu orele 19.00 şi sâmbătă, 13 iunie, de la orele 18.30.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !