Tribunalul Arad a eliberat gruparea „masini de lux”

De Ioana Costas
8Comentarii
Tribunalul Arad a eliberat gruparea „masini de lux”
 La sfârşitul lunii iulie, judecătorii arădeni au decis eliberarea inculpaţilor arestaţi preventiv în dosarul maşinilor de lux. La 1 august, cu ocazia judecării recursului faţă de această hotărâre, Curtea de Apel Timişoara nu a făcut decât să menţină decizia Tribunalului Arad.

ARAD. Inculpaţii din dosarul maşinilor de lux, instrumentat de DIICOT Arad, au fost puşi în libertate la 30 iulie de judecătorii Tribunalului Arad. Cei 15 inculpaţi din acest dosar au fost acuzaţi de procurori că închiriau maşini de lux din ţări străine, le aduceau în ţară şi le vindeau în Ucraina sau la dezmembrări auto, prejudiciul în acest caz ridicându-se, potrivit DIICOT Arad, la 250.000 de euro. La recurs, care s-a judecat la 1 august, la Curtea de Apel Timişoara, judecătorii au menţinut hotărârea Tribunalului Arad de a-i elibera pe inculpaţii arestaţi preventiv.

 

Soluţia Tribunalului Arad, pe scurt

În baza art. 300 ind. 2, rap. la art. 160 ind.b alin. 2 Cod procedură penală, revocă măsura arestării preventive luată faţă de Burja Ioan, Varga Daniel Mihai, Fizite Codruţ, Palcu Flavius, Rieger Iosif Nicolae şi Burghelea Ovidiu. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor, de sub efectele mandatelor de arestare preventivă nr. 17, 18, 19, 20, 22 şi 23, emise de Tribunalul Arad, la data de 17.02.2013, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. În baza art. 136 alin. 1 lit. b, raportat la art. 145 Cod procedură penală, ia faţă de inculpaţii de mai jos măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, fără încuviinţarea instanţei: 1) Burja Ioan 2) Varga Daniel Mihai 3) Fizite Codruţ zis “Duţi” – 4) Palcu Flavius –, 5) Rieger Iosif Nicolae , 6) Burghelea Ovidiu. În baza art. 145 alin. 11 Cod procedură penală, pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, inculpaţii sunt obligaţi să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Atrage atenţia asupra dispoziţiilor art. 145 alin. 3 Cod procedură penală, privind înlocuirea măsurii, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii aplicate sau a obligaţiilor impuse, cu măsura arestării preventive. În baza art. 300 ind. 2, rap. la art. 160 ind. b alin. 3 Cod procedură penală, menţine măsura arestării preventive faţă de inculpatul David Cornel zis “Buzilă”, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 30 iulie 2013, până la data de 27 septembrie 2013. În baza art. 192 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu recurs în 24 de ore de la pronunţare cu toţi inculpaţii.

 

 

 

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor