Tribunalul Arad, vizitat de judecători din Germania, Estonia, Finlanda și Olanda

De Ioana Costas
2Comentarii
Tribunalul Arad, vizitat de judecători din Germania, Estonia, Finlanda și Olanda
Tribunalul Arad a primit vizita unui grup de opt judecători, aflaţi într-un stagiu de schimb de experienţă de două săptămâni în România, în cadrul programului EJTN/REFJ (Reţeaua Europeană de Formare Judiciară), respectiv patru judecători din Germania, doi judecători din Estonia, un judecător din Finlanda şi un judecător din Olanda, însoţiţi de domnul judecător Ştefan Ioan Lucaciuc, din cadrul Curţii de Apel Timişoara.

În prima săptămână din cadrul acestui stagiu de schimb de experienţă, judecătorii s-au aflat în Municipiul Bucureşti, unde au vizitat instanţele bucureştene, iar acum se află în Municipiul Timişoara, timp de o săptămână, unde au vizitat instanţele din judeţul Timiş, precum şi Centrul Educativ Buziaş.
„Scopul vizitei a fost acela de a cunoaşte modul de funcţionare a sistemului judiciar din România, precum şi activitatea instanţelor arădene, fiindu-le prezentată şi aplicaţia dosarul electronic, dezvoltată de specialiştii IT din cadrul Tribunalului Arad, care permite vizualizarea dosarului electronic, precum şi expedierea actelor de procedură în format electronic”, au precizat reprezentanții Tribunalului Arad.
Lansat la iniţiativa Parlamentului European, programul de schimb de experienţă este finanţat de către Comisia Europeană, obiectivul principal fiind acela de a spori cunoştinţele practice ale magistraţilor europeni cu privire la alte sisteme judiciare din cadrul statelor membre ale Uniunii Europene.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor