Un arădean, preşedinte în Ministerul Educaţiei

De Monica Ardelean
3Comentarii
Un arădean, preşedinte în Ministerul Educaţiei
Marius Göndör a fost numit preşedinte al Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Preuniversitar.

Prevăzut în Legea Educaţiei Naţionale, Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Preuniversitar a fost înfiinţat în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi va fi condus de arădeanul Marius Göndör.

Noul organism format din 18 membri aprobă metodologia de repartizare a fondurilor alocate instituţiilor de învăţământ preuniversitar pentru realizarea standardelor de cost şi propune Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului proiectul de hotărâre de Guvern privind determinarea costurilor standard pe elev/preşcolar. De asemenea, propune formula de finanţare de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar care ia în considerare costul standard pe elev/preşcolar, numărul de elevi/preşcolari din unitatea de învăţământ, precum şi factorii de corecţie dependenţi de densitatea de elevi în zonă, severitatea dezavantajelor, de limba de predare şi alţi factori.

Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a Legii Educaţiei Naţionale va funcţiona un organism care să fie responsabil cu formula de calcul pentru costul standard per elev care până în acest moment este o mare enigmă.

Fost inspector şcolar general, fost parlamentar, actualmente Marius Göndör este profesor de matematică la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” Arad.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor