Un candidat eliminat de la Bacalaureat!

De Ardelean Monica
3Comentarii
Un candidat eliminat de la Bacalaureat!
© FOTO: Vali Goran
Prima probă scrisă a bacalaureatului, cea la limba şi literatura română, s-a desfăşurat luni, în 11 centre de examen.

Prima probă scrisă a Bacalaureatului, primul eliminat. O elevă de la centrul de examen Chişineu Criş a fost eliminată după ce a fost surprinsă cu o cască în ureche, ceea ce contravine regulamentului. S-a luat decizia eliminării ei din sala de examen. Pentru ceilalţi 2.614 care au susţinut proba, subiectele se pare că au fost destul de uşoare şi majoritatea se aşteaptă să obţină note bune.

Ce au primit elevii

Cei de la profilul real, au avut la primul subiect de rezolvat cerinţe pornind de la un text la prima vedere din piesa de teatru „Madona” de Tudor Muşatescu iar la subiectul al doilea au avut de scris despre rolul jocurilor de calculator în viaţa tinerilor. Subiectul al treilea, eseul, a fost despre viziunea despre lume şi viaţă dintr-un roman interbelic. La profilul uman, elevii au avut un text la prima vedere din piesa de teatru „Citadela sfărâmată” de Horia Lovinescu. La subiectul al doilea, au primit rolul lecturii în dezvoltarea personală iar la subiectul III au avut de caracterizat un personaj dintr-un roman psihologic studiat.

„Probele se desfăşoară conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric, cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare au fost prevăzute cu camere audio – video, centrele de examen beneficiază de personal de pază şi de personal medical, candidaţii au apă în sală)”, se specifică într-un comunicat al IŞJ Arad.

Probele scrise se desfăşoară în 11 centre de examen din municipiu şi judeţ și 5 subcomisii.

Ce urmează

5 iulie 2016 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

6 iulie 2016 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

8 iulie 2016 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

12 iulie 2015 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00)3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor