Un nou cartier in Arad

De Simona Butaru
Reactualizat la:
6Comentarii
Un nou cartier in Arad
Documentaţia de realizare a unui cartier nou la marginea municipiului a fost afişată la Primărie.

ARAD. Un nou cartier, de case, prinde contur. La Primăria Arad a fost afișat la transparență Planul Urbanistic elaborat cu acest scop. Documentul care stă la baza viitoarelor amenajări a fost publicat la transparenţă, după care va fi supus aprobării Consiliului Local Municipal.

Proiectul de hotărâre privind <aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) şi a Regulamentului local de Urbanism aferent (RLU) ”Zonă rezidenţială” str. arh. Milan Tabacovici F.N. Municipiul Arad> a stat la transparență, la registratura Primăriei Municipiului Arad.

Proiectul are ca obiect extinderea zonei rezidenţiale în partea sud-vestică a municipiului Arad, prin propunerea de parcelare a unui teren situat în această zonă. Obiectivele principale propuse pentru această lucrare sunt: realizarea unei zone de locuit, reorganizarea şi completarea circulaţiei carosabile, propunerea infrastructurii tehnico-edilitare.

Unde?

Zona luată în studiu este situată în intravilan, partea de sud-vest a municipiului Arad, cartier Aradul Nou, limitrofă cu str. Milan Tabacovici la nord şi canal Ţiganca la sud.

Terenul aferent lotului reglementat prin P.U.Z. are suprafaţa de 37.579 mp, este în proprietatea a trei persoane fizice şi are categoria de folosinţă „fâneaţă în intravilan”.

55 de case

Prin documentaţie, arhitecţii stabilesc „condiţiile de realizare a unei zone rezidenţiale, prin propunerea de parcelare pentru crearea a 55 loturi pentru locuinţe individuale şi 1 lot pentru
construcţii cu funcţiunea de dotări-comerţ/prestări servicii, având suprafeţe cuprinse între 420 mp şi 500 mp”, se precizează în PUZ. Locuinţele individuale vor avea cel mult un etaj şi mansardă. Se prevede şi posibilitatea de amenajare a locurilor de joacă pentru copii şi a spaţiilor pentru sport şi recreere.

Donaţie către Primărie

În documentaţie se propune cedarea unei suprafeţe de teren din domeniul privat al investitorului (cca 891,719 mp), către Primăria Municipiului Arad, pentru lărgirea drumului de acces în incintă, „preluând prospectul modernizat al străzii arh. Milan Tabacovici”. Trebuie menţionat că se prevede şi că modernizarea străzii arh. Milan Tabacovici, cât şi a accesului în incintă se va face pe cheltuiala investitorului.

În plus, costul privind crearea străzilor din incintă (carosabil, parcări, trotuare şi spaţii verzi) va fi suportat de către beneficiari. După execuţia lor conform proiectelor avizate, există posibilitatea de a le ceda către Primăria Municipiului Arad.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor