Un nou miting in Parcul Eminescu

De Simona Butaru
9Comentarii
Un nou miting in Parcul Eminescu
Acţiunile societăţii civile pentru salvarea Parcului Eminescu vor continua, anunţă iniţiatorii protestului „Salvaţi Parcul Eminescu”.

ARAD. Grupul de iniţiativă „Salvaţi Parcul Eminescu” a anunţat organizarea unui nou miting în parcul din spatele Primăriei, în data de 7 februarie. „Cerem întrunirea de urgență a CLM Arad în vederea anulării amendamentelor ilegale la Planul Urbanistic al Zonei Construite Protejate (HCLM 201/2014). (…) Adoptarea ilegală, de către CLM Arad, a amendamentelor la Planul Urbanistic al Zonei Construite Protejate (PUZCP), în ședința din 17.07.2014, este premiza transformării parcului Eminescu în parcare. Modificând Planul Urbanistic, fără acordul proiectantului care l-a elaborat și semnat, Consiliul Local a comis un fals, semnătura proiectantului și avizele instituțiilor statului fiind valabile pe o formă anterioară și nu pe cea modificată. S-a creat astfel cadrul realizării de investiții prin eludarea completă a procesului de avizare”, precizează protestatarii.

Care sunt amendamentele?

Amendamentele la care societatea civilă face referire sunt următoarele: „Pentru zona aferentă terenurilor de sport de la baza sportivă Constructorul, cu Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Educaţie Fizică şi Sport a UVVG Arad, se poate iniţia un studiu de fezabilitate cu respectarea tuturor prevederilor legale, privindposibilitatea amenajării unui parcaj subteran şi/sau destinat instituţiilor din zonă. În acest caz se va menţine funcţiunea existentă supraterană de terenuri de sport”; respectiv „în baza Masterplanului de transport şi trafic al municipiului Arad se poate iniţia un studiu de fezabilitate cu respectarea tuturor prevederilor legale, privind posibilitatea reamenajării Parcului Eminescu din punct de vedere al circulaţiei auto, pietonale, parcaje, plantaţii”.

La Prefectură

„Am sesizat Prefectura Arad cu privire la adoptarea ilegală a amendamentelor la Hotărârea 201/2014 și cerem anularea acestor amendamente de către instanță concomitent cu suspendarea hotărârii pe perioada acțiunii în contencios. De asemenea există indicii că adoptarea acestor amendamente are și o latură penală, aspect pe care îl analizăm pentru a sesiza parchetul”.

La Consiliu

„Cerem întrunirea în cursul acestei luni a CLM Arad pentru a adopta o hotărâre prin care să elimine amendamentele mai sus menționate și să repună Hotărârea 201/2014 în condiția de legalitate. Cerem anularea licitației pentru Studiul de Fezabilitate în cauză. Dacă aceaste cereri nu vor fi îndeplinite vom intensifica protestul nostru”, anunţă aceştia.

Protestatarii

Protestul Salvați Parcul Eminescu este susținut de: Alternativa Civică, Asociația Pro Urbe, Mișcarea Arădeană, Respiră Verde, Galeria Oldart, Centrul pentru Studii și Inițiativă Civică, Asociația “Miloș Cristea”, Asociația Krysallis, Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad, ULAL Arad.

Taguri: , , ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor