Un nou val de reabilitare termica

De Simona Butaru
2Comentarii
Un nou val de reabilitare termica
S-a semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare termică pentru nouă blocuri din municipiu.

ARAD. O firmă din București va executa lucrările de reabilitare termică a mai multor blocuri din Arad, în urma atribuirii licitației de lucrări.
Este vorba despre calupul de 9 blocuri cu 18 scări, un total de 309 apartamente şi o suprafaţă totală vizată de lucrările de reabilitare termică 29.565 mp inclus în cererea 2 de finanțare europeană. Cererea de finanțare a fost semnată în cursul lunii aprilie 2014, când s-au primit peste 8,2 milioane lei, nerambursabili, pentru acest proiect.

Licitația

Nu mai puțin de 7 firme de construcții s-au prezentat la licitaţie, trei din Bucureşti, o asociere a trei firme din Drobeta Turnu-Severin, Reşiţa şi Timişoara, şi alte trei firme din Arad. Contractul de execuţie a lucrărilor de izolare termică a fost semnat cu A.F. CONSULTING S.R.L. din Bucureşti, la un preţ mult mai mic decât s-a estimat iniţial. Valoarea estimată totală a lucrărilor a fost de 6.833.152,12 RON fără TVA, iar contractul, în urma concurenţei la licitaţie, a fost semnat la valoarea de 4.737.342,89 RON fără TVA.

Blocurile

Cele 9 blocuri pentru care s-a semnat contractul de lucrări sunt: I.C. Brătianu nr.10 A; Bl. A, scara A – F – Piaţa Gării; Bl. B1 Piaţa Gării, Bl. K 2-1 – Calea Romanilor; Bl. D şi Bl. B – strada Războieni; Bl. N – scările A + B – Aleea Romanţa; Bl. B8 – strada Dorului; Bl Y 13, scările A+B+C – Aleea Ulise.

Reducerea costurilor

Proiectele de reabilitare termică a celor nouă blocuri pentru care s-a semnat contractul de lucrări vizează reducerea costurilor beneficiarilor cu încălzirea şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a acestora prin creşterea performanţei energetice a clădirilor, dar şi utilizarea eficienţă a consumului de energie prin reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul şi consumul de energie. Conform informaţiilor furnizate de Municipalitate, îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din municipiul Arad va determina o reducere a consumului de energie pentru încălzire şi limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, realizându-se o economie anuală de energie pentru încălzire de peste 40%.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor