Un șantier la infinit

De Valentin Goran
1Comentariu
Un șantier la infinit
Lucrarea de reabilitare a străzii Pădurii a debutat la începutul lui iunie. Acum, după patru luni, lucrarea e tot nefinalizată, iar utilajele au plecat din nou.

Din nou șantierul de pe strada Pădurii s-a oprit. Nu o spunem noi, ci din nou cititorii noștri, care se arată exasperați de faptul că acest șantier nu se mai termină niciodată. Nu mai puțin de patru luni au trecut, de la începutul lui iunie, de când constructorul care reabilitează această stradă a intrat pe șantier cu primul buldozer. Patru luni în care utilajele și muncitorii au lucrat, au plecat, s-au întors și au mai lucrat puțin după care au plecat din nou… Și povestea continuă. Nici acum șantierul nu este gata. Pentru că firma lucrează simultan pe mai multe șantiere iar rezultatul…sunt doar gropi, praf și mulți nervi pe foarte multe străzi.

Asfalt pe segmente

În acest moment, pe șantierul de pe Pădurii a fost turnat asfalt pe segmentele: Cartierul Alfa – intersecție cu strada Dorobanți (Cimitirul Pomenirea); Dorobanți – Căpitan Ignat; Căpitan Ignat – Abatorului. Porțiunile dintre aceste segmente nu fac un tot unitar cu toată lungimea străzii, pentru că aceste segmente mai trebuie doar conectate între ele. Ar mai fi desigur de reabilitat şi trotuarele. De specificat că, timp de aproximativ o lună, lucrările de reabilitare s-au oprit pentru intervenția celor de la Compania de Apă, un lucru de altfel lăudabil, deoarece acum suntem aproape siguri că această bucată de drum nu va mai fi spartă pentru a se pune vreo conductă. De canalizare sau apă.

Cititori exasperați

„Oare cât mai trebuie să facem reclamații ca autoritățile să își facă odată treaba și să o facă ca la carte? Vă rugăm să ne spuneți când se va termina cu aceste lucrări. De ce durează atât de mult?”, ne spune Daniel, unul dintre cititorii noștrii. „Ne dorim un diriginte de șantier sau o comisie din partea administrației care să verifice aceste șantiere și care să dea amenzi constructorilor care nu respectă calitatea lucrărilor, termenele de finalizare și etapele prin care se reabilitează”, vine cu o sugestie Răzvan B., din Arad.

În această toamnă

Reprezentanții municipalității ne-au asigurat că aceste lucrări se vor termina cât de curând. O dată precisă, din păcate, nu a fost înaintată, ci doar estimativă… În această toamnă! „Sperăm ca în această toamnă să se finalizeze lucrarea de reabilitare de pe strada Pădurii, unde mai trebuie reabilitate și trotuarele. Lucrarea a fost întârziată din motive independente de voința noastră, deoarece a trebuit să așteptăm intervenția Companiei de Apă, a căror lucrări sunt tot pentru cetățenii Aradului”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

O comisie pentru nereguli?

Nu ne rămâne decât să așteptăm. Până la urmă, lipsa unei comisii care să verifice cum se derulează aceste lucrări, dacă ele corespund din punct de vedere al calității, dacă termenele de execuție sunt respectate, dacă totul e ca la carte, face diferența. O astfel de comisie ar trebui să urmărească neregulile și să îi oblige pe cei care nu respectă legea să plătească. În lipsa ei nu vă putem promite decât că vom reveni pe acest subiect!1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor