USR Arad a organizat EuroAgrAr

Reactualizat la:
USR Arad a organizat EuroAgrAr
Întâlnire cu greutate pentru agricultorii arădeni cu lideri importanţi ai USR la nivel de ţară.

Agricultorii arădeni au avut ocazia în week-end să îţi spună păsurile unor lideri importanţi ai USR la nivel de ţară, printre care şi foşti miniştri, precum Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene 2015 – 2016.

Dialogul pe teme agricole și dezvoltare rurală, EuroAgrAr, a adunat sâmbătă mulți arădeni interesați de domeniu, de la proprietari de exploatări agricole la GAL-uri și consultanți specializați în fonduri europene.

La eveniment au participat numeroși parlamentari ai USR, din toată țara. Dezbaterile au fost precedate de o conferință de presă la care au răspuns la întrebările ziariștilor Nicușor Dan, președintele USR, Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene 2015 – 2016, Vlad Botoș, președintele USR Arad, Adrian Wiener, senator de Arad și Sergiu Vlad, deputat de Arad.

Președintele Nicușor Dan a precizat legat de vizita sa arădeană faptul că ”vin de fiecare dată la Arad cu plăcere, deoarece USR are aici o organizație deosebit de activă. Aflați în luptă directă cu doi lideri proeminenți ai partidelor tradiționale din politica românească, colegii arădeni au performat constant, începând cu alegerile din decembrie și continuând cu activitatea parlamentară, cea din politica locală și cea din interiorul partidului. Conferința la care asistăm este dovada muncii lor și se înscrie în linia USR de apropiere de profesionoștii care activează în toate domeniile, a căror probleme, păreri și soluții vrem să le ducem în forul legislativ.”

Liderii

Evenimentul efectiv a fost moderat de Bogdan Postăveanu și i-a avut ca invitați pe Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene 2015 – 2016, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, Adrian Prisnel, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, George–Nicolae Marussi, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, membru în Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului și privatizare, Sergiu-Cosmin Vlad, membru în Comisia pentru industrii şi servicii, Adrian Wiener, președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse, membru în Comisia pentru sănătate publică.

Şi problemele

În acest efort de apropiere a parlamentarilor de alegători, au fost ridicate de participanți o serie de probleme cu care se confruntă cei din domeniul agriculturii. Dintre acestea, s-a remarcat necesitatea rezolvării problemelor legate de cadastru, care pun mari piedici celor care doresc sa facă investiții pe bani europeni. Participanții au fost asigurați că reprezentanții USR în legislativ vor avea în vedere identificarea unor soluții pentru toate aceste neajunsuri.

Întâlnirile continuă

La final, organizatorii au confirmat că vor continua acest gen de întâlniri, pe teme cât mai diverse.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !