USR vrea transparenţă pe buget

De Alin Gherasim
3Comentarii
USR vrea transparenţă pe buget
Reprezentanţii USR Arad au participat la dezbaterea bugetului municipiului Arad pe 2017 şi spun că transparenţa în ceea ce înseamnă întocmirea bugetului lipseşte aproape cu desăvârşire.

„Modul de întocmire al bugetului este caracterizat de prea puțină transparență. Majoritatea notelor de fundamentare nu prezintă informații suficiente pentru a putea fi apreciată justețea sumelor propuse. O administrație modernă trebuie să se bazeze pe informații exacte, factuale, în timp ce documentul dezbătut lasă impresia că alocarea a fost făcută după bunul plac al celor care au întocmit notele”, spun cei de la USR. Vlad Botoş crede că „în construcția bugetului se regăsesc numeroase sume care sunt doar estimate, fără o fundamentare temeincă, adică sunt făcute din <pix>. Și cele mai mici nevoi trebuie să fie riguros determinate, pornind de la consumul perioadelor precedente și celelalte influențe. În acest fel, pot fi economisiți până la 25% din banii cetățenilor”. În tot acest timp, colegul său, Florin Stana, spune că „în această etapă a procesului prin care sunt cheltuiți banii arădenilor este important ca administrația să dea dovadă de responsabilitate și profesionalism. Un buget cu sume slab argumentate nu poate fi acel instrument atât de necesar pentru performanța administrativă. Referitor la oportunitatea alocării sumelor și la modul în care sunt gestionați banii, vom prezenta în perioada următoare o analiză detaliată”. Mai trebuie menţionat faptul că cei de la USR au depus 20 de recomandări şi propuneri la proiectul de buget. „Dacă acestea ar fi adoptate, ar contribui la reducerea cheltuielilor din buget”, mai spun cei de la USR.

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor