UVVG, la simpozionul international de la Viena

De Vasile Filip
UVVG, la simpozionul international de la Viena
ARAD. O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad condusă de prof. univ. dr.

Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii şi conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul UVVG, va participa, în perioada 8-9 noiembrie 2012, la simpozionul internaţional „Garanţiile pentru credite în Europa Centrală şi de Est”, organizat de Centrul de Cercetare pentru Dezvoltarea Dreptului European şi Reforma Dreptului Privat din cadrul Universităţii de Viena, condus de celebrul profesor austriac PROF. UNIV. DR. DR. H.C. Rudolf Welser, fost Decan al Facultăţii de Drept din Viena.

În Grupul de Cercetare de la Viena a fost cooptată şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, singura Universitate din România, prin conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, membru al Centrului de Cercetare încă de la înfiinţare, în urmă cu cinci ani de zile.

Conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat: „Simpozionul internaţional „Garanţiile pentru credite în Europa Centrală şi de Est”, organizat de Centrul de Cercetare pentru Dezvoltarea Dreptului European şi Reforma Dreptului Privat din cadrul Universităţii de Viena dezbate o temă foarte actuală a dreptului european. De aceea, la lucrările ştiinţifice vor fi prezenţi reprezentanţi din toate ţările est europene, care fac parte din Centrul de Cercetare de la Viena. Ca şi reprezentant al Universităţii „Vasile Goldiş” voi susţine, în limba germană, prelegerea despre „Garantarea creditelor specifice dreptului românesc conform noului Cod Civil”. Domnul prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” este invitat de onoare la deschiderea festivă, pentru prima dată în istoria centrului, ca reprezentant oficial al unei universităţi din România. Printre invitaţii de onoare se numără şi personalităţi din Austria cum ar fi doamna Beatrix Karl, actual ministru al justiţiei, care este şi profesor universitar, Nikolaus Michalek – preşedintele Uniunii Juriştilor din Austria, dr. Ronald Rohrer – vicepreşedintele Curţii Supreme de Justiţie din Austria şi prof. univ. dr. Heinz Mayer, decanul Facultăţii de Drept de la Universitatea din Viena. Subliniez că atât participarea domnului preşedinte, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, ca invitat de onoare, cât şi a mea ca referent este deosebit de importantă pentru ţara noastră, deoarece nici o altă universitate din România nu este invitată la simpozion”.

Conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul UVVG, a subliniat: „Majoritatea membrilor Centrului de Cercetare pentru Dezvoltarea Dreptului European şi Reforma Dreptului Privat din cadrul Universităţii de Viena au fost prezenţi în luna septembrie la Arad când UVVG a organizat Conferinţa internaţională cu tema „Recodificarea dreptului privat în Europa centrală şi de est între nevoia de reformă şi tradiţie”. Cu această ocazie, în semn de înaltă apreciere, Senatul Universităţii i-a conferit, d-lui Prof. univ. dr. dr. h.c. Rudolf Welser, coordonatorul Grupului de Cercetare de la Universitatea din Viena, înaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Dintre membrii grupului de cercetare de la Universitatea din Viena, care reuneşte profesori şi specialişti din 20 de ţări, îi amintim pe Michalek Nikolaus, preşedintele Uniunii Juriştilor din Austria, fost ministru al justiţiei, Christiane Wendehorst, Brigitta Zöchling – Jud de la Universitatea din Viena, profesoara de renume european Tatjana Josipovic de la Universitatea din Zagreb, soţia Preşedintelui Croaţiei, profesori de la mari universităţi europene – prof. univ. dr. Jerzy Pisulinski şi prof. univ. dr. Andrzey Maczynski de la Universitatea Jagiellonski din Cracovia, prof. univ. dr. Lajos Vekas – Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !