Vezi care sunt intersecțiile periculoase ale Aradului

De Alin Gherasim
8Comentarii
Intersecţia cu probleme va fi semaforizată FOTO: JA
Intersecţia cu probleme va fi semaforizată FOTO: JA
Primăria a demarat încă de la începutul anului procedurile pentru montarea de semafoare în intersecţiile periculoase ale municipiului.

Au fost nenumărate tamponări, au fost zeci de accidente grave şi totul a culminat cu un accident în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au ajuns în stare gravă la spital. Multitudinea de evenimente rutiere a atras atenţia opiniei publice asupra pericolului din intersecţia străzilor Conduraşilor cu Andrei Şaguna. În tot acest timp, însă, Primăria Arad demarase deja procedurile pentru semaforizarea intersecţiei respective. Şi nu este singura. Există o listă de cinci intersecţii pentru care se doreşte semaforizarea, toate acestea fiind considerate intersecţii periculoase de către şoferii arădeni.

„La începutul acestui an am prins în buget sumele necesare pentru demararea studiilor, autorizărilor şi obţinerii de documentaţii necesare pentru realizarea semaforizării în cinci intersecţii din municipiu. Şi în prezent se lucrează la completarea documentaţiilor. În luna august, când va fi o rectificare bugetară, Primăria Arad va aloca sumele necesare pentru realizarea semaforizării în aceste intersecţii. Sperăm ca, până la sfârşitul anului, să fie finalizată montarea şi punerea în funcţiune a semafoarelor electrice”, a anunţat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

Cele mai periculoase din Arad

Care sunt cele cinci intersecţii care vor fi semaforizate? Intersecţiile pe care şoferii le consideră cele mai periculoase. Cap de listă este intersecţia dintre străzile Conduraşilor şi Andrei Şaguna, locul în care au fost înregistrate cele mai multe evenimente rutiere în ultimul an. O altă intersecţie care va fi dirijată cu semafoare electrice va fi cea dintre străzile Crişan şi Tudor Vladimirescu, la colţul în care se află secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Arad. Multitudinea de treceri de pietoni de acolo, precum şi modul haotic în care trec pietonii, dar şi şoferii, pare a fi motivul care a dus la decizia Primăriei Arad de a semaforiza intersecţia. Urmează apoi locul de pe centura municipiului în care s-au petrecut cele mai multe accidente grave, respectiv intersecţia dintre strada Poetului şi strada Ovidiu, locul cunoscut sub denumirea populară de „BAT”. Zeci de persoane au fost grav rănite, unele dintre ele pierzându-şi viaţa, în urma accidentelor petrecute aici. Montarea semafoarelor ar trebui să reducă spre zero numărul evenimentelor rutiere din zonă. A patra intersecţie care va fi dirijată cu semafoare este în Confecţii, la întâlnirea străzilor Cocorilor şi Abatorului. Această intersecţie se află foarte aproape de curba aflată pe Mureşel, iar şoferii care ies de pe Abatorului nu au vizibilitate în partea dreaptă, spre Cocorilor, din cauza curbei respective. În sfârşit, a cincea intersecţie ce va fi semaforizată este cea dintre Calea Zimandului şi strada Ludwig Roth. Aici nu se pune neapărat problema de periculozitate, ci de faptul că, în viitorul apropiat, va deveni funcţional noul spital TBC aflat pe Ludwig Roth. Aşa că este nevoie de semafoare pentru asigurarea accesului spre unitatea medicală.

Vor şi pe Iuliu Maniu

Cititorii noştri au sesizat o altă intersecţie care, din punctul lor de vedere, are nevoie de semaforizare. Este vorba despre intersecţia dintre Bulevardul Iuliu Maniu şi strada Ineului. „Maşinile vin în mare viteză de pe pod, iar pietonii trebuie să aştepte minute în şir pentru a trece strada în siguranţă”, a spus unul dintre cititorii noştri. Pentru moment, Municipalitatea nu consideră această intersecţie drept una care are neapărată nevoie de semafoare.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor