Vin procesele în perimetrul EX-6 Curtici

De Alin Gherasim
7Comentarii
Vin procesele în perimetrul EX-6 Curtici
Arădenii din perimetrul EX-6 Curtici se pot trezi în orice moment cu citaţii la procese.

Campania celor de la Prospecţiuni SA, care au trimis arădenilor notificări, prin care li se cere acordul de intrare pe terenul agricol din perimetrul EX-6 Curtici s-a cam terminat. În notificările respective li s-a transmis arădenilor că au câteva zile la dispoziţie pentru a se prezenta ei, de bună voie, la un cabinet de avocatură din Arad, pentru a semna contractele cu societatea care vrea să exploreze subteranul din perimetru. Termene peste termene au fost emise, dar, potrivit surselor noastre, un număr foarte mic de oameni s-au prezentat la avocat şi au semnat înţelegerea cu Prospecţiuni SA. Deşi în notificare este trecută clar data până la care proprietarii de terenuri se pot prezenta la avocat, nu se specifică nicăieri care este consecinţa neprezentării, ce păţesc oamenii dacă nu merg să semneze contractul cu Prospecţiuni. Deşi nimeni nu vrea să recunoască oficial, continuarea este clară: intentarea de procese împotriva locuitorilor din perimetru.
Cel mai probabil, în perioada care urmează, pe adresele proprietarilor de terenuri vor ajunge citaţii.

Folosindu-se de legea petrolului, Panfora şi Prospecţiuni îi vor da în judecată pe oamenii care nu au dorit să semneze înţelegerea pe cale amiabilă. Probabil că, din acest moment, va urma un şir lung de procese care vor fi intentate împotriva tuturor celor care deţin teren în perimetrul EX-6 Curtici. Pentru că, dacă nu există acordul scris al proprietarilor, societăţile care explorează terenurile au nevoie de hotărâre judecătorească pentru a intra (cu forţa) pe pământurile locuitorilor din zona vizată.
Am încercat să luăm legătura pe această temă şi cu reprezentanţii celor două societăţi, respectiv Prospecţiuni SA şi Panfora Oil&Gas. Am trimis solicitări scrise şi am primit promisiunea că vom intra şi în posesia unor răspunsuri. A trecut aproximativ o lună de zile de la acel moment, iar companiile au „uitat” să ne răspundă.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor