Vineri, 13: o zi de sărbătoare pentru contabili

De Andreea Pintea
FOTO: Andreea Pintea
FOTO: Andreea Pintea
Contabilii arădeni s-au sărbătorit așa cum se cuvine, vineri, 13 iulie, cu ocazia Zilei Naționale a Contabilului Român.

13 iulie sau Ziua Națională a Contabilului Român, a fost marcată și la Arad. Zeci de experți contabili și contabili autorizați au luat parte la sărbătoarea profesiei lor. Reuniți în sala festivă a Consiliului Județean Arad, contabililor li s-au alăturat reprezentanții instituțiilor arădene. De la președintele CJA, Iustin Cionca, vicepreședintele CJA, Sergiu Bîlcea la primarul Gheorghe Falcă, directorul cancelariei Prefectului, Florina Vasilescu, rectorul UAV – prof. univ. dr. Ramona Lile, șef departament UVVG, conf. univ. dr. Delia David, directorul Fiscului – Marius Drăgănescu și toți ceilalți reprezentanți de instituții publice arădene, cu toții au transmis mesaje de felicitare pentru cei care profesează în sectorul contabilității.

Aniversare la 97 de ani

Prof. univ. dr. Dorel Mateș, președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România – Filiala Arad, a vorbit despre ce înseamnă profesia de contabil în corelare cu dezvoltarea economiei, cât și despre importanța unui contabil în dezvoltarea unei afaceri. „Profesionistul contabil e «creierul financiar» din spatele fiecărei afaceri de succes. El ghidează managementul în desfășurarea unei activități eficiente. Cei care țin la viitorul propriei firme trebuie să aibă în dreapta lor un profesionist contabil. Poate că nu mai suntem ceea ce erau acum 97 de ani predecesorii noștri. Cu siguranța evoluția tehnologică ne-a afectat și pe noi, dar rolul nostru este extrem de important pentru fiecare afacere. Un bun contabil aduce plus valoare firmei.În dezvoltarea societății contemporane, contabilul se axează mai mult pe ceea ce înseamnă analiză financiară eficientă”, a punctat prof. univ. dr. Dorel Mateș.

Topul contabililor

În contextul Zilei Naționale a Contabilului Român au fost premiați și cei care s-au evidențiat prin rezultatele obținute în anul 2017. Astfel, au fost premiați membrii CECCAR Arad în cadrul Topului local al membrilor, fiindu-le recunoscute performanțele de expertiză contabili și de contabilitate.

Nu în ultimul rând, trebuie punctat că toți cei prezenți au luat parte la o dezbatere tematică: „97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea Unire”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !