Vizită taiwaneză la Arad

Vizită taiwaneză la Arad
În colaborare cu o universitate din Taiwan, la Arad s-au demarat studiile pentru pancreasul artificial.

Ambele universități arădene, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) și Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) au demarat, în parteneriat cu Universitatea „Feng Chia” din Taichung, Taiwan, Centrul pentru studierea pancreasului artificial.

O delegație a universității din Taichung, Taiwan, condusă de prof.univ.dr. Tsun Chin Lin a vizat, zilele trecute, Institutul de Științe ale Vieții din cadrul UVVG, pentru a pune bazele unui proiect de cercetare în domeniul pancreasului artificial. În proiect sunt implicate ambele universități arădene, UVVG pe partea de medicină, specialitatea diabetologie, iar UAV pe cea de inginerie.

Oaspetele din Taiwan a subliniat că „împreună cu cele două universități arădene, vom realiza noi cercetări în domeniul pancreasului artificial, iar Institutul de Științe ale Vieții este un centru foarte bine dotat, cu cercetători competenți”. Prof.univ.dr. Valentina Bălaș, din cadrul Facultății de Inginerie a UAV, specializarea Automatică și Informatică Aplicată, a declarat că și-au propu „un proiect în domeniul pancreasului artificial în care, noi, ca și ingineri automatiști, vom dezvolta algoritmi de comandă și control online a pompelor, iar profesorul Lin este interesat să producă, chiar la Arad, astfel de dispozitive.

Președintele UVVG, Prof.univ.dr. Aurel Ardelean, a delcarat la rândul său că „este o noutate pentru medicina românească, crearea unui centru pentru studierea pancreasului artificial, care ar rezolva foarte multe din problemele cu care ne confruntăm în bolile de diabet. Este un proiect care ar îmbunătăți starea de sănătate a pacienților care suferă de diabet, județul nostru având un număr destul de mare de astfel de bolnavi”.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !