Voluntar aradean in Caraibe

De Diana Dutu
3Comentarii
Dr. Beniamin Dragoş, la muncă pe insule FOTO: D.D.
Dr. Beniamin Dragoş, la muncă pe insule FOTO: D.D.
Beniamin Dragoş, vicepreşedinte al Crucii Roşii, îi va învăţa pe localnicii de pe insule „suportul vital de bază”.

ARAD. O oportunitate ce nu putea fi ratată. Un proiect al Protecţiei Civile Italiene în parteneriat cu mai multe instituţii europene cu responsabilităţi în protecţia civilă. Printre acestea – şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România. Vicepreşedintele organizaţiei, arădeanul Beniamin Dragoş (care este şi vicepreşedinte al filialei judeţene a Crucii Roşii) este unul dintre cei trei voluntari români care participă la acest proiect. Datorită experienţei sale în voluntariat, în activităţi umanitare şi de protecţie civilă, Beniamin Dragoş a fost recrutat într-o echipă de voluntari europeni. El a participat deja la un stagiu de pregătire de cinci zile, la Roma, urmând ca în luna mai să fie detaşat în zona Caraibelor, şi anume în Barbados şi Grenada.

„Voi face parte dintr-o echipă de instructori care va organiza două sesiuni de training pentru 20 de voluntari locali, câte zece de pe fiecare insulă. Scopul acestor sesiuni de training este de a creiona echipe care să poată interveni în caz de dezastre: tsunami, alunecări de teren, cutremure, erupţii vulcanice. Voluntarii de pe insule vor fi instruiţi pe diverse teme, precum: suport psihologic de bază, cum să facă faţă unei situaţii de urgenţă, acordarea primului ajutor de bază. Sarcina mea este să îi învăţ suportul vital de bază” – precizează Beniamin Dragoş. Arădeanul va pleca în Caraibe la 17 mai 2014. Prima săptămână o va petrece în Grenada, următoarea în Barbados.

Beniamin Dragoş are 29 de ani şi este medic specialist în medicină de familie. Este căsătorit şi aşteaptă primul copil.

 

Proiectul

„EVRECA! European Volunteers for Response of Emergencies în the Caribbean” este un proiect internaţional de dezvoltare organizaţională finanţat de Comisia Europeană. Parteneri în cadrul proiectului sunt instituţii cu responsabilităţi în domeniul protecţiei civile din Italia, România, Germania şi Ungaria. Este un proiect pilot al cărui obiectiv principal este crearea unei reţele de voluntari europeni, experţi în managementul situaţiilor de urgenţă şi în activităţi de reducere a riscurilor asociate situaţiilor de dezastru.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor