Voluntarii europeni vin la Arad ca să iubească cultura

De Adriana Barbu
1Comentariu
Vor „bate” Aradul timp de şapte luni foto: V.Goran
Vor „bate” Aradul timp de şapte luni foto: V.Goran
Centrul Municipal de Cultură Arad a câştigat un proiect pe programul Erasmus+ („Keep calm and love culture”) care va aduce voluntari din patru țări europene la Arad.

Au depus un proiect pe fonduri europene şi l-au şi câştigat. Este vorba de mai marii Centrului Municipal de Cultură (CMCA), care au lansat acum un apel la care vor răspunde pe parcursul următorilor doi ani tineri din Europa. Proiectul se numeşte „Keep calm and love culture!” şi propune ca, începând cu anul 2016, la CMCA, o serie de tineri voluntari din Europa să descopere cultura locală și sistemul de organizare a evenimentelor culturale din Arad.

„Centrul Municipal de Cultură este una din instituțiile care a câștigat, sub egida ‘Keep calm and love culture’, un proiect Erasmus+ de mobilitate pentru tineret, în valoare de 72.736 euro. Proiectul ‘Keep Calm and Love Culture’ face parte din strategia anuală a CMCA-ului privind stimularea parteneriatelor între sectorul public și cel non-guvernamental cu scopul dezvoltării de acțiuni cultural-artistice și educaționale în județul Arad. Proiectul a fost elaborat pe fondul conștientizării nevoilor de creare a unor spații alternative de exprimare și participare pentru tineri”, se arată în informarea trimisă de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Voluntarii care vor participa la acest program vor avea ocazia de a experimenta pe termen lung (şapte luni) un stil de viață independent și contactul viu cu o nouă cultură, de a-și valorifica interesul și pasiunea pentru cultură și artă într-un mediu interactiv, dar mai ales de a dezvolta competențe transversale cu aport în contextul angajării sau antreprenoriatului cultural.

“Totodată, acest proiect reprezintă o verigă într-un lanț strategic de programe ale Centrului Municipal de Cultură, pe care voluntarii le vor potența și le vor aduce mai aproape de tineri. Voluntarii vor putea participa și contribui la o paletă amplă de evenimente cultural-artistice, prin care se caută soluții de creație experimentală adresate tinerilor, precum și la organizarea mai multor festivaluri internaționale din agenda anuală a instituției. În toate aceste activități, între care amintim mai ales Festivalul de film documentar fARAD sau Festivalul Internațional de Literatură ‘Discuția Secretă’, dar și în cadrul multor alte evenimente organizate atât la nivel local, cât și la nivel național, voluntarii au un rol foarte important în promovarea evenimentelor și asigurarea unei implementări fluide a acestora”, a precizat pe subiect Daniela Pădurean-Andreica, director executiv al Centrului Municipal de Cultură.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor